Vlasta Golub na gostovanju u Vrbovcu

0
Komunalac add

Književnica za djecu i mlade, Vlasta Golub gostovala je danas u Narodnoj knjižnici Vrbovec. Publici je predstavila svoje romane „O ljubavi, spletkama i svemu pomalo“ te „Eva mala žena“. Za roman prvijenac „O ljubavi, spletkama i svemu pomalo“ osvojila je književnu nagradu Zvonko. Roman je namijenjen tinejdžerima, govori o međugeneracijskoj komunikaciji, ljubavi, prijateljstvu i vršnjačkom nasilju, a glavni je lik trinaestogodišnja djevojčica.

Autorica je naglasila da je taj roman uistinu jako čitan, ne samo među osnovnoškolcima već i u srednjim školama gdje ga učenici čitaju kao lektiru po izboru – Ne radi se isključivo o autobiografiji već ima dosta elemenata koje sam izmislila, dakle fikcije. Želja mi je bila da se moji čitatelji mogu poistovjetiti s glavnom junakinjom, a stoga sam i koristila jezik mladih ljudi moga kraja, dakle svojevrstan žargon – rekla je Golub.

Inače, Vlasta Golub rođena je u Virovitici 1966. godine, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je kroatistiku. Profesionalno je zaposlena kao glumica u Kazalištu Virovitica. Tijekom svog rada oblikovala je više od sedamdeset uloga u različitim predstavama radeći s brojnim redateljima. Glumila je u predstavama za odrasle, ali i u onima za djecu i mlade.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime