Vladika Križevačke eparhije posjetio izbjeglice smještene u Vrbovcu

0
Komunalac add

Vladika Križevačke eparhije msgr. Milan Stipić danas je u pratnji katedralnog župnika iz križevaca i protojereja stavrofora Mihajla Simunovića posjetio i darovima obradovao izbjeglice iz Ukrajine smještene u resotranu „Marija” u Vrbovcu.

Susret je pratio i podržao župnik župe sv. Vida vlč. Zoran Grgić, a srdačnu dobrodošlicu i primanje u ime svih organizatora izrazile su Ivana Mihek (Restoran Marija) i ravnateljica vrbovečkog Crvenog Križa Jelena Mucko, navode u župi Sv. Vida.

Biskup se obratio djeci i majkama s nekoliko riječi ohrabrenja i usmjerenja te pozvao na Uskrsno slavlje u Križevcima 24. travnja u 10 sati u grkokatoličkoj Katedrali „Presvete Trojice” u Kirževcima gdje će biti i zajednička „trpeza ljubavi” – ručak i druženje sa svima koji su na području Eparhije – za sada iz Đurđevca, Vrbovca i Križevaca.

Izbjegli iz Ukrajine jako su se obradovali jer im je duhovna pomoć u ovim trenucima važna, a rekli su i kako su oduševljeni ljudima u Vrbovcu i da oni idu na molitvu u župnu crkvu sv. Vida. Naveli su da će se rado odazvati pozivu na molitvu i susret u Križevcima vladike msgr. Stipića, pojašnjavaju organizatori ovog susreta.

Dogovoreno je i da će uskoro u župnoj crkvi sv. Vida biti i mogućnost slavlja Liturgije koje će predvoditi svećenici križevačke eparhije. U ovim trenucima u Vrbovcu je smješteno 110 izbjeglica, a 50-tak djece obradovalo se darovima.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime