Vlada predstavila popuštanje mjera u tri faze

0
Komunalac add

Kako prenosi HRT, premijer Andrej Plenković na današnjoj je sjednici Vlade predstavio plan popuštanja mjera u tri faze, od 27. travnja, 4. svibnja i 11. svibnja.

Prva faza kreće u ponedjeljak, 27. travnja, kada će se omogućiti rad svim poslovnim subjektima koji obavljaju djelatnost trgovine, osim u trgovačkim centrima.Omogućit će se i rad subjektima uslužnih djelatnosti, osim onih u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima, i to uz poštovanje fizičke udaljenosti. Uvode se javne gradske i prigradske linije i brzobrodske linije za otoke koji nisu povezani trajektnom linijom. Omogućuje se rad knjižnica, galerija, muzeja, antikvarijata i knjižara.

Druga faza kreće 4. svibnja, kada će se omogućiti rad javnog zdravstvenog sustava u punom opsegu, kao i rad privatnog zdravstvenog sustava. Omogućit će se i obavljanje djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima, ali uz poštovanje posebnih mjera, poput kozmetičara, pedikera, brijača, frizera.

Treća faza počinje 11. svibnja, kada će se omogućiti okupljanja do 10 osoba uz mjere fizičke udaljenosti, rad trgovačkih centara uz posebne epidemiološke mjere, rad predškolskih ustanova i razredne nastave od prvog do četvrtog razreda te posebnih razrednih odjela i rad s djecom s teškoćama koje imaju pomoćnika u nastavi. Omogućit će se rad ugostiteljskih objekata isključivo na vanjskim prostorima i terasama uz poštovanje posebnih epidemioloških mjera. Omogućit će se rad ugostiteljskih objekata u smještajnim kapacitetima samo za korisnike smještaja.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime