Više od 29 tisuća učenika krenulo u škole na području Zagrebačke županije

0
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Komunalac add

Danas je započela nova školska godina, a u školske klupe na području Zagrebačke županije sjeda više od 29 tisuća učenika i to 23063 osnovnoškolaca i 6236 srednjoškolaca.

Po prvi put u školu kreću 2682 prvašića, što je identičan broj kao i prošle godine. Osnovnu školu Krunoslava Kutena u Vrbovcu ove će školske godine pohađati ukupno 670 učenika, a među njima i 89 prvašića. Osnovnu školu Marije Jurić Zagorke pohađat će 549 učenika, a 60 je prvašića. U matičnoj školi su 43 prvašića, u Lonjici 8, Poljani 2, Negovcu 4 te u Poljanskom Lugu 3 prvašića.

Tijekom ljetnih praznika, Zagrebačka županija je putem Javnog poziva tražila 196 pomoćnika u nastavi i 1 stručnog komunikacijskog posrednika za rad u 39 osnovnih i srednjih škola, u sklopu projekta Prsten potpore VI. Trenutno imamo 137 osposobljenih pomoćnik nakon prvog javnog poziva. Škole su krenule s dodatnim natječajima za zapošljavanje, a do tada će se pobrinuti da svako dijete dobije podršku.

Inače, projekt „Prsten potpore“ u Zagrebačkoj županiji provodi se devetu godinu zaredom i omogućava učenicima s teškoćama u razvoju da uz potporu pomoćnika u nastavi sudjeluju u svim odgojno-obrazovnim aktivnostima, kako u redovnoj nastavi tako i u izvannastavnim aktivnostima te se razvijaju u skladu sa svojim mogućnostima.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime