Više novca za limenjake i mažoretkinje, HKUD Petar Zrinski, pčelare, vinare, konjare..

0
Komunalac add

Grad Vrbovec je u 2019. godini povećao iznose za financiranje kulturnih, gospodarskih te humanitarnih udruga. Ugovore o dodjeli financijskih sredstava s predstavnicima udruga danas je potpisao gradonačelnik Grada Vrbovca Denis Kralj.

Moram priznati da je meni uvijek u fokusu gospodarstvo i zato smo još lani po prvi put u Vrbovcu uveli mjere za potpore poduzetnicima i poljoprivrednicima. No, isto tako je važno da ne zanemarimo kulturu. Dajemo više novaca za sport, više za vatrogastvo, a od danas i više za udruge civilnog društva – izjavio je gradonačelnik Kralj.

Među udrugama kojima su ove godine povećana sredstva je HKUD Petar Zrinski, kojem su gradska sredstva s lanjskih 129 tisuća kuna povećana na 140 tisuća kuna; Limena glazba i mažoretkinje ove godine dobili su 90 tisuća kuna (20 tisuća kuna više nego lani); a među dobitnicima je i Vrbovečka udruga mladih koja je dobila nešto više od 30 tisuća kuna, za razliku od prošlogodišnjih 15 tisuća kuna. Izvorna folklorna skupina Brčevec dobila je dvije tisuće kuna više, odnosno ukupno deset tisuća kuna, koliko je dobila i novoosnovana Udruga za promicanje kajakavskog dijalekta Osebunjek.

Povećana su i sredstva za vinare, pčelare i konjare. Svi oni dobili su po 25 tisuća kuna dok su ranije dobivali po 20 tisuća kuna. Najveći dobitnik ovogodišnjeg natječaja je Udruga Pera kojoj su sredstva s lanjskih pet tisuća kuna, povećana na čak 30 tisuća kuna.

Novina su i lovačka društva kojima je za programe osiguranja od naleta divljači na vozila podijeljeno 25 tisuća kuna.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime