Vinogradari održali svoju 25. godišnju skupštinu

0
Komunalac add

Pod predsjedanjem svog prvog predsjednika Zlatka Kutena u nedjelju je u gradskoj vijećnici održana 25. godišnja skupština vrbovečke Udruge vinogradara i vinara, koja je usvojila izvješće predsjednika Antuna Štanfla u prošlogodišnjem radu, te plan rada za ovu godinu.

Uz već tradicionalne manifestacije, poput Vincekova, vinskog bala, županijskog ocjenjivanja vina, domaće izložbe uz Dan grada i drugo, Udruga je prošle godine organizirala i više stručnih predavanja i ekskurzija.

Među najvažnijim događajima prošle godine, istaknuo je Štanfel, svakako je početak uređenja Vinskog doma. Još zimus ovdje je promijenjena izolacija nad stropom (uz gradsku tržnicu), a posao se nastavlja i ovoga proljeća unutar samoga doma. Cjelokupna se investicija odvija uz financijsku potporu Grada, koji Udrugu prati i u njenim ostalim aktivnostima.

Na kraju skupštine i ovoga su puta organizirana dva stručna predavanja ne temu zaštite od fitoplazme. Održali su ih stručnjaci Krešimir Kralj iz tvrtke Faget  d.o.o. i Goran Ivančan iz Zavoda za zaštitu bilja.

Svi vinogradari pozvani na još dva predavanja u četvrtak, 7. ožujka u Vinski dom, gdje će se govoriti o aktualnoj zaštiti i folijarnoj prihrani vinove loze.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime