„Vincekovo 2020.“ kod Sohore

0
Komunalac add

Tradicionalna vrbovečka manifestacija Vincekovo, u organizaciji Udruge vinogradara te uz potporu Turističke zajednice i Grada Vrbovca, ove se godine održava u nedjelju, 19. siječnja već 27. put. Ovogodišnji domaćin velike fešte je obitelj Zlatka i Zdravka Sohore iz Vrbovca u njegovim rodnim Žuncima, gdje se nalazi lijepo imanje s vinogradom, voćnjakom i malom farmom jelena lopatara.

Sve je spremno za ovu veliku feštu, a domaćin nam otkriva i neke vinogradarske detalje. – Uzgajam ukupno tisuću trsova: 300 komada rizlinga, 250 zelenog silvanca, 230 trsova chardonnaya, 100 komada graševine i toliko frankovke – kaže i posebno dodaje:-Dugogodišnji sam vinogradar i član Udruge i zaista mi je čast biti domaćin ovoj manifestaciji. Želja mi je da u Žunce, u ovaj prekrasan kraj, na Vincekovo dođe što više ljudi i da vide kako je ovdje lijepo.

Organizatori su se, zar treba sumnjati, i ovaj put pobrinuli za bogatu gastronomsku ponudu, pa će se tako moći pojesti pečeni špek i kobasice sa šibe, fileki, grah, ali i ukusan paprikaš od lopatara. Za pravi ugođaj pobrinut će se TS Svita, svoj će doprinos fešti ponovo dati naši Zrinskaši i Limena glazba, a ceremonijal će predvoditi Slavko Povrlišek, Božidar Butigan i Zatko Mađerec.

-Zato pozivam sve ljude dobre volje da dođu u Žunce, da se zajedno proveselimo i obilježimo početak nove vinogradarske godine u našem kraju. Bit će, uvjeren sam, lijepo – poručuje predsjednik Udruge vinogradara Antun Štanfel.

Nema druge, nego iduću nedjelju u 11 sati doći u centar Žunaca, a onda put pod noge na brijeg do klijeti Zlatka Sohore na još jedno nezaboravno nedjeljno poslijepodne.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime