Još nekoliko dana dijeli nas od ovogodišnjeg 43. festivala tradicionalne hrane “Kaj su jeli naši stari” koji će se održati od 23. do 25. kolovoza u našem gradu. I ove je godine pripremljen bogat gastro, kulturni, zabavni i sportski program koji kreće već u petak na svim važnijim lokacijama u našem gradu – od gradskog trga, parka, dvorca Patačić, Ljetne pozornice.
Kroz sva tri dana vrijedne žene iz raznih udruga pripremat će ukusna tradicionalna jela, a glavne namirnice bit će kobasice i špek. Tako će posjetitelji u subotu i nedjelju od 9 do 11 sati moći kušati tradicionalni doručak koji uključuje poriluk s jajima, pohani kruh, kukuruzne žgance sa špekom, lukom i vrhnjem, makarone s makom i orasima, krumpir na saft s kobasicama, napušance sa šećerom, krvavice i praženci, dinstana ječmena kaša s povrćem i kobasicom, kuhana jaja na salatu s lukom, šmarlin, jaja sa špekom, dinstana jetrica, prežgana juha s domaćim kruhom, svinjska jetrica na saft s pire krumpirom i salata od rajčice i kupusa, krvavice s dinstanim zeljem, palačinke s tikvicama, krumpir sa špekom i kobasama, zapečene palačinke sa sirom.
U ponudi će biti i „Obed z bakinog lonca“: picek s krumpirom, raca s mlincima, piletina na saft, pohani picek, pileći paprikaš, vrbovečki odrezak u umaku od šampinjona i temfani krumpir, svinjski paprikaš i domaće noklice, kotlovina starog vinara, gatalov vinogradarski gulaš, pečena prasetina s krumpir salatom, pirjani juneći mišići s graškom i krumpir na luku, špikovana junetina sa žličnjacima, juneći gulaš s krumpirom, kuhana junetina s pireom i hrenom, junetina na lovački s roladom od kruha, špek fileki, seljački grah, filana paprika zapečena u rolu i temfani krumpir, popečci od špinata, umak od gljiva i domaće noklice, kašoto (ječam) od buće, mrkve i graška na bijelo, složenac od krumpira i umak od tikvica, tjestenina primavera.
U ponudi će biti i Vrbovečka pera koja je nedavno dobila europsku oznaku zajamčeno tradicionalnog specijaliteta te domaći kolači.
U nastavku pogledajte čitavi program jela na ovogodišnjem festivalu.