Vijećnici Dananić i Herček podnijeli ostavke

0
Komunalac add

Nezavisni vijećnici Grada Vrbovca Darko Dananić i Hrvoje Herček izabrani s kandidacijske liste grupe birača Hrvoja Herčeka podnijeli su ostavke na funkcije koje obnašaju u Gradu Vrbovcu, odnosno gradskoj tvrtki Komunalac Vrbovec d.o.o., a na koje su izabrani u dogovoru s vladajućom većinom nakon lokalnih izbora u svibnju 2017. U našu je redakciju stiglo priopćenje za javnost Nezavisne liste Hrvoja Herčeka, koje prenosimo u cijelosti: 

Darko Dananić dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora Komunalca Vrbovec d.o.o. podnio je ostavku na tu dužnost, a kao razloge svoje ostavke naveo je neslaganje sa odlukama i poslovnom politikom od strane trenutnog vodstva tvrtke i Grada i nemogućnosti sudjelovanja u kreiranju iste. Svoje neslaganje sa politikom tvrtke vijećnici Dananić i Herček iskazali su i na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća na kojoj nisu podržali izglasavanje Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada, za koju smatraju da nije dovoljno obrazložena i definirana, jer cijena usluge odvoza otpada nije određena pa je još uvijek nepoznanica koliko će građane koštati novi način odvoza komunalnog  i biorazgradivog otpada. Iz tog razloga vijećnici nisu mogli podržati navedenu odluku.

Vijećnik Hrvoje Herček podnio je pak ostavku na mjesto drugog potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Vrbovca na koje je izabran na konstituirajućoj sjednici u lipnju 2017. godine na prijedlog većine u Gradskom vijeću. U razvijenim demokracijama praksa je da se takva mjesta daju vijećnicima ili zastupnicima oporbe, a to ovaj put nije učinjeno baš kao ni  prethodnih godina kada to nije činio ni tada vladajući HDZ. Herček kaže kako ne želi biti primjer loše demokratske prakse i biti sporni potpredsjednik, jer se ne osjeća ugodno na toj funkciji te svoje potpredsjedničko mjesto nudi oporbi. Isto tako naglašava kako mu potpredsjedničko mjesto na životnom poslovnom putu nije nikakva satisfakcija, jer je u politiku ušao iz želje da doprinese razvoju grada, a ne kako bi sebi osigurao političku poziciju u vlasti. Čast koja mu je ukazana ulaskom u Gradsko vijeće želi opravdati upravo nepristranošću i nezavisnošću u donošenju odluka te kritičkim stavom.  Na vladajućima je sada da donesu odluku hoće li i nakon ovoga mjesto dati oporbenom HDZ-u ili će na Herčekovo mjesto opet postaviti nekog iz redova vladajućih SDP-a, HSS-a ili Laburista.

Dananić i Herček govore kako će i dalje u svojem vijećničkom radu podržavati dobre odluke svih političkih opcija, ali i odlučno stati protiv nedefiniranih i upitnih odluka za dobrobit građana našeg vrbovečkog kraja, jer za to su se zalagali i na prethodnim lokalnim izborima na kojima su i izabrani u Gradsko vijeće Grada Vrbovca. Nezavisni vijećnici vide svoju ulogu kao sponu između vladajućih i oporbe u ulozi korektiva vladajućim, a podrške oporbi te kao oni vijećnici koji će imati važnu ulogu u donošenju strateških odluka za budućnost funkcioniranja i razvoja grada Vrbovca i njegove okolice.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime