Vijeće za prevenciju

0
Komunalac add

M.K..

Nakon što je od posljednje održane sjednice vrbovečkog Vijeća za prevenciju došlo do promjena čelnika ovog tijela, za sutra je sazvan sastanak s ciljem upoznavanja novih članova s radom Vijeća.

Uz razgovor o stanju sigurnosti u protekloj godini, a u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa za razdoblje 2011. do 2020., prepoznata je potreba osnivanja novog tijela u sklopu Vijeća, Odbora za promet.

Radna skupina unutar Odbora bila bi zadužena za sustavno praćenje i analizu stanja sigurnosti u prometu, predlaganje usmjeravanja djelovanja policije i prometnog redarstva, iniciranje nabave tehničkih uređaja, naprava i ostale infrastrukturne podrške, te suradnju s udrugama građana.

Novina je i predstavljanje preventivnog projekta Siguran lov, kojemu  je cilj podizanje sigurnosti prilikom rukovanja vatrenim oružjem, postizanje sveukupne sigurnosti u lovištima, sprječavanje protuzakonitog lova, kao i drugih protupravnih ponašanja iz domene lovstva.

Uz ove teme na dnevnom redu je i izvješće o provedbi preventivnih programa MAH1, MAH2 i PIA, Sigurno u prometu, te realizacija Sajma mogućnosti.

Vijeće za prevencije sastaje se sutra s početkom u 10 sati.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime