Vijećnik Dražen Sudinec povukao prijedloge o osnivanju povjerenstva za Komunalac i pse lutalice

0
Komunalac add

Nezavisni vijećnik Dražen Sudinec sinoć je na sjednici vrbovečkog Gradskog vijeća povukao svoja dva prijedloga da se osnuju povjerenstva za analizu transparentnosti poslovanja Komunalca Vrbovec i utvrđivanje načina zbrinjavanja pasa lutalica na području Vrbovca za razdoblje 2017. do 2019. godine. Njegov prijedlog je i prije sjednice izazvao oštre reakcije te je i sam gradonačelnik Denis Kralj rekao kako neprihvatljivim smatra osnivanje takvih povjerenstava jer se implicira da nešto nije u redu s poslovanjem Komunalca te načinom zbrinjavanja pasa lutalica. O tome je govorio i na Aktualnom satu.

To bi bila politička tijela, u kojima bi sjedili ljudi koje je izabrala politika i koji bi donosili političke odluke. Svatko ima pravo takvo što predložiti, ja ne bježim od odgovornosti, smatram da svatko od nas u svom poslu može pogriješiti, svatko od nas donosi odluke koje su bolje ili lošije. Ono što me smeta po pitanju ovih povjerenstava je to što se gospodina Matu Jelića i mene zapravo proziva za kriminal. To je nešto gdje povlačim crtu i ne dam na sebe. Pošteno radim svoj posao, a ovdje je riječ o prljavoj kampanji. Svakome se može spočitati da radi bolje ili lošije, ali još jednom ponavljam da neću dozvoliti da me se na ovaj način proziva za kriminal – rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Kralj također je dodao kako je za vrijeme njegovog mandata zbrinuto 127 životinja. – Za vrijeme bivše vlasti u periodu od 2014. do 2016. godine zbrinuto je 7 životinja. Ovi podaci pokazuju da mi itekako brinemo o životinjama te su lako provjerljivi i bez osnivanja povjerenstava. Što se tiče Komunalca, moram naglasiti kako je isti taj vijećnik koji predlaže povjerenstvo bio na čelu Komunalca i njegovi poslovni rezultati bili su milijunski gubici, dok tvrtka trenutno posluje pozitivno – na kraju je zaključio gradonačelnik Denis Kralj.

Kada je došao red za izglasavanje Odluke o osnivanju povjerenstva za analizu transparentnosti poslovanja Komunalca Vrbovec d.o.o. te Odluke o osnivanju povjerenstva za utvrđivanje načina zbrinjavanja pasa lutalica na području grada Vrbovca za razdoblje 2017.-2019., predlagatelj nezavisni vijećnik Dražen Sudinec povukao je oba prijedloga uz obrazloženje kako će osnivanje ovakvih povjerenstava ponovno zatražiti kada se za to stvore uvjeti.

Želim ispraviti neke neistinite podatke koji su izneseni. Prvo, nemam ništa protiv direktora Komunalca Mate Jelića niti sam proteklih godina podnio bilo kakvu kaznenu prijavu protiv njega. Ono što gospodina Jelića smeta je to da ja kao vijećnik stvari koje prijave radnici ili građani kao pitanja pošaljem u Komunalac i na njih obično ne dobijem odgovor – uvodno je rekao Sudinec. Također je dodao kako povjerenstvo nema ovlasti miješati se u poslovanje Komunalca niti donositi odluke. Cilj je trebao biti prikupljanje podataka za ranije najavljenu tematsku sjednicu o radu Komunalca Vrbovec.

Jedan od razloga za osnivanje povjerenstva je i ogromna dobit koju sada iskazuje Komunalac. Po definiciji Komunalac nije tu da stvara dobit, uloga tvrtke je da sva sredstva uloži u podizanje kvalitete usluga – rekao je Sudinec te dodao da mu je u siječnju predsjednik Gradskog vijeća prenio kako sve stranke koje su u Vijeću žele biti u povjerenstvu.

Sada u veljači imamo novu situaciju da pozicija ne želi sudjelovati u strukturama povjerenstva. Ja nikoga nisam izostavio i potpuno mi je svejedno tko je u povjerenstvima. Ne tražim kaznena djela, nego želim da se utvrde činjenice. Ovo nije usmjereno protiv bilo koga. Ako ćemo imati tematsku sjednicu, onda bi bilo dobro da znamo činjenice. Isto tako ne bih predlagao ove dvije točke da nisam imao osigurane glasove. Međutim iz dana u dan situacija se mijenja – pojasnio je Dražen Sudinec te naglasio kako ne želi da se s ovakvim stvarima manipulira.

Želio sam samo da se utvrde činjenice jer neke stvari nisu logične. Netko je ovu priču izokreno i predstavio kao nešto izuzetno ružno gdje će se dogoditi nekakva revolucija – smatra Sudinec. Kako je objasnio, upravo zbog toga je povukao svoje prijedloge.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime