Vijećnik Mijatović: Da li ćemo ponovno plaćati sanaciju odlagališta otpada?

0
Komunalac add

HDZ-ov vijećnik Mijo Mijatović na sinoćnjem Aktualnom satu postavio je pitanje vezano uz stanje odlagališta otpada Beljavine. Pred Gradskim vijećem pokazao je fotografiju s odlagališta na kojoj je vidljiva veća količina nepravilno odloženog otpada. – Prije godinu dana donijeli smo odluku o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog otpada, gdje su navedene obaveze primatelja, ali i davatelja te usluge. U toj odluci piše da je davatelj usluge obavezan s odvojeno sakupljenim otpadom gospodariti na način koji ne dovodi do miješanja odvojeno sakupljenog komunalnog otpada s drugom vrstom otpada ili s otpadom koji ima drugačija svojstva. Igrom slučaja sam prije nekoliko dana bio na odlagalištu otpada Beljavine, osim one kazete koja je uređena, odnosno dijela gdje je odlagalište sanirano, vidite kako to odlagalište sada izgleda. Ova fotografija nastala je s istočne strane, a puno bolja situacija nije niti s južne strane. Tu ima svakakvog otpada. Želim vas podsjetiti da smo sanaciju odlagališta otpada platili 7,5 milijuna kuna. Grad plaća kredit za to odlagalište. Da li ćemo ponovno plaćati sanaciju odlagališta otpada? – pitao je vijećnik Mijatović.

Gradonačelnik je odgovarajući na ovo pitanje rekao kako mu je informacija jako zanimljiva i da će što prije ispitati o čemu se radi.

Kontaktirali smo i direktora Komunalca Matu Jelića, koji je pojasnio kako je sporna situacija nastala zbog kvara na buldožeru, naglasivši kako je nepravilno odloženi otpad nakon popravka stroja premješten u lagunu. – Zbog kvara na buldožeru koji gura otpad na odlagalištu, nismo otpad mogli odlagati u lagunu nego smo ga privremeno morali odložiti izvan lagune za otpad. Nakon što je buldožer popravljen, otpad smo premjestili u lagunu i počistili prostor privremenog odlaganja. Raditi od toga aferu je još jedan loš pokušaj sakupljanja jeftinih političkih bodova od strane političara koji je uhljebljen u gradsku firmu, na samo za njega izmišljeno radno mjesto – rekao je Jelić. Također je istaknuo kako se na odlagalištu trenutno nalazi glomazni otpad koji se sortira i sprema za predaju ovlaštenim sakupljačima.

Inače, sporne fotografije koje su sinoć pokazane na Gradskom vijeću nastale su, kako Mijatović kaže, prije tjedan dana. Mi smo danas bili na vrbovečkom odlagalištu i slikali trenutno stanje. Fotografije pogledajte u nastavku.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime