Vijećnici zatražili tematsku sjednicu o odlaganju otpada

0
Komunalac add

Sinoć je održana zadnja redovna sjednica Gradskog Vijeća Grada Vrbovca na kojoj su vijećnici donijeli zaključak o održavanju tematske sjednice. Na prijedlog kluba vijećnika HDZ-a HSU-a, vijećnika Stranke rada i solidarnosti Dejana Jaića, nezavisnog vijećnika Dražena Sudinca i vijećnika Domovinskog pokreta Stjepana Grošanića, održat će se tematska sjednica o otpadu koji tvrtka Aeks iz Ivanić Grada odlaže na odlagalište Beljavine.

Vijećnici na spomenutoj sjednici žele čuti relevantne informacije o količinama, ugovorima i cijenama odlaganja tog otpada. Žele da im se omogući uvid u odluku po kojoj se taj otpad odlaže na Beljavine.

Podnijeli smo zahtjev za sazivanjem tematske sjednice. Naime, kao što sam i rekao na zadnjem Gradskom vijeću, došao sam do saznanja koja su me šokirala. Riječ je o tome da se na naše odlagalište Beljavine deponira otpad koji u određenom trenutku i pod određenim okolnostima može prijeći iz neopasnog u opasni. Gradsko vijeće niti javnost Grada Vrbovca nikada o tome nisu bili obaviješteni. To se sakrivalo, jer u jeku naše borbe protiv komunalnog otpada iz Zeline, taj se otpad iz Ivanića iz tvrtke Aeks deponirao na naše odlagalište. Stoga predlažemo da se održi tematska sjednica na kojoj ćemo dobiti sve relevantne informacije – rekao je vijećnik HDZ-a Mijo Mijatović.

Zahtjev vijećnika komentirao je gradonačelnik Denis Kralj.

Koliko znam, vi u zaključku govorite da vam tu sjednicu treba pripremiti tko, Komunalac? U kojem roku? Izvjestitelj je direktor Komunalca, jeste li vi to dogovorili s direktorom Komunalca? Potrebno je to iskomunicirati, dogovoriti i obavijestiti direktora Komunalca o tome. Direktor Komunalca objavio je sve podatke na svojoj stranici. Prema tome, ne znam tko bi i kada trebao pripremiti vaše materijale, jeste li vi to dogovorili? Jeste li prikupili podatke i je li vam dovoljno to što je objavljeno na stranicama Komunalca? Ja ne pokušavam spriječiti održavanje tematske sjednice, međutim morate promijeniti vaš zaključak, jer ovaj koji ste stavili, ne odgovara. Stavite izvjestitelja s kojim ste dogovorili da će biti izvjestitelj – vijećnicima je poručio gradonačelnik Kralj.

Nakon rasprave oko ove točke dnevnog reda, održana je kratka stanka, nakon koje je donesen zaključak o održavanju tematske sjednice. Sjednica bi se trebala održati u četvrtak, 15. travnja, uoči raspuštanja Gradskog vijeća.

Jučerašnja sjednica započela je aktualnim satom kojeg možete poslušati danas u 15 sati na 94.5 MHz.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime