Vijećnici jednoglasno za tematsku sjednicu o smeću

0
Komunalac add

Vrbovečki gradski vijećnici sinoć su na sjednici Gradskog vijeća jednoglasno prihvatili prijedlog oporbe za sazivanjem tematske sjednice na temu: “Rasprava o prijedlogu Fonda za zaštitu okoliša za odlaganjem otpada s područja Sv. Ivana Zeline na odlagalištu otpada Beljavine na području grada Vrbovca”.

Prijedlog oporbenih vijećnika obrazložio je predsjednik Kluba vijećnika HDZ- HSU Mijo Mijatović istaknuvši da se radi o izuzetno važnoj temi. – Smatramo da je potrebno sazvati tematsku sjednicu, jer vrbovečku javnost treba transparentno informirati o svim aspektima i posljedicama moguće odluke, budući da su se pojavile neke špekulacije, jedna od njih je i raspoloživost kapaciteta odlagališta – istaknuo je Mijatović. Budući da je za donošenje ovakvih odluka nadležno Gradsko vijeće, oporba traži da materijale za tematsku sjednicu pripremi i izvjestitelj bude Komunalac Vrbovec.

Tematska sjednica mora biti održana u roku od 15 dana od kada je sazove predsjednik Gradskog vijeća. Rok za sazivanje sjednice također je 15 dana od zaprimanja zahtjeva.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime