Veterani Dugog Sela napustili teren u Žabnici

0
Komunalac add

VNL NS DUGO SELO, 21. KOLO

U 21. kolu VNL NS Dugo Selo dogodio se nesvakidašnji slučaj jer su veterani Dugog Sela nezadovoljni suđenjem u Žabnici napustili teren za igru pa će o cijelom slučaju odlučivati disciplinska tijela natjecanja. Vrbovec, Sloga, Rugvica Sava 1976  i Strmec su zabilježili domaće pobjede protiv Rakovca, Lonje, Milke Trnine i Rakovca, dok je Kloštar iznenadio pobjedom u Dubravi.

Derbi između trećeplasirane Žabnice i lidera Dugog Sela započeo je šokom za goste jer je Ilija Hosni već u 1. minuti utakmice postigao zgoditak za domaćina. Gosti se vraćaju u utakmicu u 42. minuti jer je Branimir Jularić zabio gol za izjednačenje rezultata. Međutim, derbi nije bio odigran do kraja jer su gosti u 72. minuti napustili teren za igru poslije dosuđenog kaznenog udarca za Žabnicu. U izvještaju utakmice sudac Ivan Bukovčan naveo je da u 72.min. nakon dosuđenog kaznenog udarca za domaće, igrači Dugog Sela napuštaju teren za igru. –Pričekao sam 15.min., no gostujući igrači nisu pokazali želju za nastavkom utakmice te sam odsvirao kraj utakmice. Nakon dosuđenog kaznenog udarca svi igrači Dugog Sela me okružuju, nasrću i naguravaju me – navodi Bukovčan.

Veterani Dugog Sela napravili su povredu članka 69. (Nagovaranje na napuštanje terena ili odbijanje igranja) Disciplinskog pravilnika Hrvatskog nogometnog saveza, u kojem stoji u alineji: 3) Ako teren napusti najmanje pet igrača ili ekipa ne započne igru, bit će kažnjen: – igrači: zabranom igranja u trajanju od šest mjeseci do godinu dana, – klub: oduzimanjem do šest bodova, odnosno do šest negativnih bodova za odgovarajuću ekipu. Epilog ove utakmice će se rješavati na disciplinskim tijelima natjecanja.

U derbiju između Vrbovca i Zeline, gosti su poveli već u 1. minuti jer je pored uspavane vrbovečke obrane zgoditak postigao Goran Krklec. Potom je Vrbovec imao inicijativu dok su Zelinčani opasno prijetili preko brzih kontranapada. Arifović je poravnao rezultat iz kaznenog udarca u 54. minuti. Nakon solo prodora Arifović je asistirao u 66. minuti Mariju Badeniću, koji je preciznim udarcem s 10 m pogodio u lijevi donji kut za preokret rezultata 2:1 za Vrbovec. U posljednjih 15. minuta domaćin je uspio sačuvati minimalno vodstvo pa su sva tri boda ostala u Vrbovcu. Zelina se prikazala kao vrlo dobra momčad koja ima širinu klupe te koja će zasigurno u idućem prvenstvu biti u skupini ekipa koja će se boriti za sam vrh lige.

Slogaši su se potvrdili kao kvalitetna momčad koja je u derbiju svladala oslabljenu ekipu Lonje rezultatom 3:1. Dalibor Žertuš je doveo domaćine u vodstvo u 19. minuti, a Dragomir Reškovac poravnao rezultat u 27. minuti. Ponovo je Žertuš zabio gol u 58. minuti za novo vodstvo Sloge, a Josip Đerek je u 77.minuti samo potvrdio nadmoć domaćina 3:1, za nova tri boda.

Kloštar je iznenadio Dubravu koja je na vlastitim terenu pretrpjela ne/očekivani poraz 0:3. Za sva tri boda koja su otputovala u Kloštar Ivanić najzaslužniji je trostruki strijelac Branko Brezovečki, koji je zabijao golove u samoj završnici utakmice u 65., 68. i 75. minuti. Ovom pobjedom Kloštar je prepustio status fenjeraša Rakovcu.

Goropadna braća Dragutin i Damir Mahnet predvodili su Strmec u visokoj pobjedi protiv oslabljene momčadi Rakovca. U prvom poluvremenu Strmec je vodio rezultatom 8:0 dok su domaći napadači u drugom postigli još 5, pa je domaćin zabilježio pobjedu 13:0. Za Strmec su strijelci bili: Damir Mahnet (2., 6., 8. i 10), Dragutin Mahnet (4., 36 i 44), Dargo Bukovčak (47. i 75), Mario Čehulić (60. i 70), Ivica Havojič (25) i Zdravko Nizek (27).

Utakmica između momčadi Rugvice Save 1976 i Milke Trnine registrirana je rezultatom 3:0 za domaćina.

Poredak: 1. Dugo Selo 54, Vrbovec 50, 3. Žabnica 46, 4. Strmec 40, 5. Lonja 34, 6. Sloga 28, 7. Zelina 27, 8. Rugvica Sava 1976 22, 9. Dubrava 15, 10. Kloštar 10, 11. Milka Trnina 9, 12. Rakovec 8.

Strijelci: 25 Horvatić Siniša (1 KU) (NK Žabnica, 23 Žertuš Dalibor (2 KU) (NK Sloga Križ), 20 Nokaj Hil (NK Zelina), 19 Arifović Antonio (5 KU) (NK Vrbovec), 16 Nizek Zdravko (NK Strmec), 15 Turk Ivan (NK Dubrava), 11 Mahnet Damir (1 KU) (NK Strmec) i Vitez Tin (NK Milka Trnina), 10 Badenić Mario (NK Vrbovec), Kralj Josip (1 KU) (NK Lonja), Mahnet Dragutin (NK Strmec) i Višić Filip (NK Dugo Selo), 9 Franjić Ivica (NK Dugo Selo), 8 Brezovečki Branko (NK Kloštar), Lončarić Hrvoje (NK Žabnica), Šinogl Matija (NK Dubrava), Spajić Ivan (NK Rakovec) i Vrcić Mato (1 KU) (NK Lonja), 7 Havojić Ivica (NK Strmec), Pajsar Tomislav (1 KU) (NK Vrbovec), Radotović Željko (NK Rakovec) i Vrtar Mladen (NK Žabnica).

 

Zdenko Brezarić

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime