FOTO “Veseli uskrsni blagdani u Vrbovcu”

0
Komunalac add

“Veseli uskrsni blagdani u Vrbovcu” naziv je manifestacije koja je proteklih dana okupila brojne posjetitelje u Vrbovcu. Turistička zajednica Grada Vrbovca tijekom blagdana organizirala je nekoliko događanja, počevši od Velikog petka kada su na trgu članovi ŠRD-a Dubrava pekli šarane na rašljama, a ŠRD Amur je na jezeru Bajer pripremao fiš paprikaš.

U subotu je u Vrbovcu održano tradicionalno paljenje vuzmice, a okupljenima nije smetao ni jak vjetar. Paljenje vuzmice uživo je prenosila Nova tv u svom središnjem dnevniku.

Na uskrsni ponedjeljak održan je prigodan program na Trgu Petra Zrinskog i u gradskom parku. Popodne je bilo obilježeno glazbom, plesom i uskrsnim igrama. Brojni građani uživali su u nastupima dječje skupine HKUD-a Petar Zrinski, vrbovečkih mažoretkinja i Plesnog kluba Lana. U parku je zatim održana potraga za uskršnjim jajima i zelenim zekom, što je izazvalo veliko oduševljenje djece. Najbrži i najspretniji dobili su i nagrade, ali naravno sva djeca su mogla uživati u slatkim zalogajima. Zelenog zeca našla je Nika Čovanović, a najviše pisanica skupile su Lana i Lucija Puhin.

Izabrane su i najljepše ukrašene pisanice, a prvu nagradu odnijela je pisanica Julije Blažutić iz Lonjice.

Veliku pažnju izazvale su i životinje, koje su za ovu prigodu izložili članovi Kluba uzgajatelja posavske kukmaste kokoši iz Lonjice, a za dobru atmosferu pobrinuo se TS Medenjaki.

U tjednu uoči Uskrsa vrbovečki su umjetnici uz vrtićance oslikali dvije velike pisanice na gradskom trgu. Mališani iz Dječjeg vrtića Vrbovec također su okitili i gradski park.

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime