Vesela dječja fašnička povorka u petak u našem gradu

0
Komunalac add

Vrbovečki mali fašnik održat će se ovog petka, 17. veljače. Vesela fašnička povorka krenut će u 10 sati ispred OŠ Krunoslava Kutena prema Ulici Brdo, Ulici poginulih branitelja do Trga Petra Zrinskog i na kraju Ljetne pozornice.

Ove će godine na malom fašniku biti oko 900 sudionika. U programu sudjeluju Dječji vrtić Vrbovec, Dječji vrtić Dobri, OŠ Marije Jurić Zagorke, OŠ Krunoslava Kutena, mažoretkinje i Plesni klub Lana.

Svake godine je mnogo djece, naših vrtića i osnovnih škola. Veselimo se fašniku, a vrijeme bi nam također trebalo biti lijepo. Sudionici će se maskirati u razne maske. Tako će biti mačke, lego kocke, gljive muhare, vidjet ćemo kako je to u zoološkom vrtu, što rade kockice, spojit ćemo eure i kune, u povorci će prošetati i Kula Petra Zrinskog, veseljaci izvan okvira, zatim maska koja se zove „iz pepela“, ljubav, emotikoni i tako dalje. Bit će šarenila, glazbe i pjesme, a male maškare će na kraju dobiti i slatke poklone – istaknula je ravnateljica POU Vrbovec Sanja Prijatelj.

Fašničku povorku pratit će policija te regulirati promet na važnim mjestima kako bi kolona mogla nesmetano proći. – Nećemo zatvarati promet, policija će biti uz povorku te regulirati promet ovisno o potrebi. Ali svi koji će u to vrijeme prolaziti centrom ili Ulicom poginulih branitelja, dakle dionicama kojima ćemo se kretati, neka budu strpljivi i oprezni. Nakon što povorka prođe, moći će nesmetano dalje prema svojem odredištu – dodala je Prijatelj.

Voditelji fašnika bit će glumica Mirna Ostrošić kao Teta NeMirna i glumac Igor Baksa kao Tata Slikovnica. Vrbovečki mali fašnik organizira Pučko otvoreno učilište Vrbovec, a pokrovitelj je Grad Vrbovec.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime