Veliki uspjeh Mješovitog pjevačkog zbora

0
Komunalac add

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture prošlog je vikenda u Novigradu održan 56. Susret hrvatskih pjevačkih zborova. Predstavnik Zagrebačke županije bio je Mješoviti pjevački zbor HKUD-a Petar Zrinski Vrbovec koji je osvojio srebrnu plaketu.

Zrinskaši su se na natjecanju predstavili s tri skladbe: Tourdion (Pierre Attaingnat), Čon (glazba Viktor Šafranek, tekst Milan Krmpotić) te Grace (Mark Hayes), uz klavirsku pratnju Mirele Mihajlović. U nedjelju je održan revijalni koncert na kojem je zbor pjevao pjesmu City of stars, iz mjuzikla La la land (Jay Althouse), također uz klavirsku pratnju Mirele Mihajlović.

Nakon revijalnog koncerta održana je i dodjela nagrada, a Zrinskaši su s 84 boda osvojili srebrnu plaketu. U stručnom žiriju bili su Robert Homen, Domeniko Briški i Đeni Dekleva Radaković. Robert Homen je operni, simfonijski i zborski dirigent, redovni profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Domeniko Briški je dirigent i teoretičar glazbe, docent na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu te na Glazbenom odsjeku Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Đeni Dekleva Radaković je kompozitorica, pijanistica i harmonikašica, izvanredna profesorica na Glazbenom odsjeku Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Kao dirigentica, posebno sam ponosna na sve zboraše, pokazali su iznimnu volju, požrtvovnost i upornost, a na pozornici i veliku srčanost, što su pohvalili i članovi stručnog žirija. Svakako treba pohvaliti i to što svi zboraši odvajaju svoje slobodno vrijeme za probe i nastupe, uz obitelj i posao. To u današnje vrijeme nije nimalo lako. Na probama uvijek vlada opuštena atmosfera, svi se druže, prihvaćaju jedni druge, tako da je s njima uvijek ugodno raditi. Također, pozivam i sve zainteresirane pjevače da se slobodno jave ili meni, ili dođu utorkom i petkom u 18:30 sati u prostor Galerije, u centru, na ulazu u gradsko parkiralište – poručila je voditeljica Mješovitog pjevačkog zbora HKUD-a Petar Zrinski Ana Jaklinović.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime