Veliki podvig Rakovca i velika blamaža Vrbovca u 1. kolu županijskog kupa

0
Komunalac add

U kup natjecanjima, bilo da se radi na nivou središta, županije ili države, uvijek je bilo iznenađenja i nisu uvijek najbolje prolazili papirnati favoriti. To je na najteži mogući način na svojoj koži gorko osjetio trećeligaš Vrbovec kojeg je na koljena bacio petoligaš Naftaš Ivanić.  S druge strane šestoligaš Rakovec izbacio je iz županijskog kupa četvrtligaša Mraclina nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. I dok u Vrbovcu još uvijek vrte film što im se to desilo u Ivanić-Gradu, u Rakovcu je veliko veselje među igračima, članovima i simpatizerima kluba zbog podviga kojeg su ostvarili.

 RAKOVEC – MRACLIN 5:4 (2:2)

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 50.

Sudac: Antonio Vukadin 7. Pomoćnici: Mihael Milin i Jurica Šarić (svi iz Dugog Sela).

Delegat: Milorad Krnetić (Čista Mlaka).

STRIJELCI: 0:1 Koleš (12), 1:1 Grgoić (21), 2:1 M. Jaić (53), 2:2 Jurić (66).

JEDANAESTERCI: 0:1 Hajduk, 1:1 Grgoić, 1:2 Milatović, 2:2 L. Radotović, 2:3 Šikić, 3:3 M. Jurić, J. Jurić obrana, 4:3 M. Jaić, 4:4 Cvetnić, 5:4 Pajur.

RAKOVEC: M.Jurić 8, Bedeković 7,5, Jagoić 7, (od 46. Fotović 7), N. Jaić 8, Hren 7,5, I. Novoselec 7,5,Pajur 7,5, A. Novoselec 8, Radotović 7,5, Grgoić 8, M. Jaić 8.

TRENER: Željko Radotović 8.

MRACLIN: Dražić 7, Petravić 6, (D.Debijađi 6,5), Domitrović 6, Cvetnić 6,5, Onić 6,5, (od 55. Vidović 7), Golubić 6, (od 55. J. Jurić 7), Kos 6,5, Hajduk 6,5, Skrbin 6,5, Koleš 6,5, (od 55. Milatović 7), Šikić 7.

TRENER: Dejan Debijađi 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Ivica Grgoić.

Rakovčani su bez kompleksa ušli u utakmicu protiv favoriziranog Mraclina i na kraju utakmice priredili veliko iznenađenje. Domaćin je nastupio bez nekolicine standardnih prvotimaca pa je njihov uspjeh tim veći jer je trener Željko Radotović mudro postavio taktiku i vodio svoju momčad prema velikom rezultatskom uspjehu. Rakovec je bolje otvorio utakmicu i već u 7. minuti domaći kapetan Ivica Grgoić gurnuo je loptu Mihaelu Jaiću koji je pobjegao svojim čuvarima i tukao s 14 m, ali je vratar Dražić obranio udarac. U 10. minuti Grgoić je dodao loptu Pajuru koji je utrčao s lijeve strane, ali je bespotrebno komplicirao na 10-tak m pa je njegova velika prilika završila u gostujućem bloku. Kazna je uslijedila u 12. minuti jer je Koleš iz blizine zabio gol za vodstvo Mraclina. Međutim, Rakovčani se nisu predavali pa su realizirali 3. stopostotnu priliku. Na dodavanje Alena Novoselca u 21. minuti Grgoić je lobao istrčalog vratara Dražića i poravnao rezultat. Dražić se nije dao iznenaditi u 28. minuti jer je snažan udarac Grgoića s 25 m jedva skrenuo u korner. Nakon lijepe gostujuće akcije u 38. minuti Petravić je s 10-tak m s desne strane pogodio desnu stativu. Pajur je u 41. minuti probio po lijevoj strani i vratio prizemnu loptu koju je pogodio Alen Novoselec s ruba kaznenog prostora, ali Dražić je izvrsno reagirao. Uzvratio je Mraclin u 43. minuti jer je Petravić ubacio s desne strane, Hajduk dodao loptu Skrbinu koji s 10 m tuče iznad domaće vratnice. I na kraju prvog poluvremena ponovo prigoda za goste u 45. minuti u kojoj je Hajduk izbacio Koleša koji je ovaj puta loše zahvatio loptu s 8 m koja je završila pored desne stative.

Iako se u drugom poluvremenu očekivao pad u igri Rakovca to se nije desilo jer su nastavili igrati kao da su bili navijeni. No, prvu šansu stvorili su gosti u 51. minuti jer je Petravić probio desni bok i 10 m tukao uz desnu stativu. Rakovec stiže do preokreta u 53. minuti jer je Alen Novoselec dodao loptu Mihaelu Jaiću koji je iz blizine pogodio u desni donji kut. U 66. minuti u domaćem kaznenom prostoru bio je srušen Hajduk pa je sudac Vukadin dosudio kazneni udarac za goste. Josip Jurić je izveo kazneni udarac kojeg je obranio Mijo Jurić, ali je iz odbijanca Josip Jurić izjednačio rezultat. Grgoić je u 68. minuti izveo slobodni udarac s 22 m, lopta je proletjela živi zid, ali je Dražić krajnjim naporom loptu skrenuo u korner. Ponovo je na sceni Grgoić koji je nanizao par gostujućih strana na lijevoj strani i potom šutirao s 15 m pored lijeve stative. Uzvratio je Milatović u 75. minuti koji je prošao po lijevoj strani i zatim dodao Cvetniću koji s 10 m tuče iznad domaćih vrata. U samoj završnici utakmice Mraclin ima jalovu inicijativu, ali se rezultat više nije mijenjao jer su domaći nogometaši ostavili i zadnji atom snage na terenu.

U ruletu pucanja jedanaesteraca bili su precizniji i koncentriraniji igrači Rakovca i rezultatom 5:4 sasvim zasluženo se plasirali među 8 najboljih ekipa NS Zagrebačke županije. Najbolja utakmica Rakovčana ove jeseni, koje je krasila momčadski duh, maksimalno zalaganje, velika požrtvovnost, minuciozna efikasnost i na kraju pametno vođenje trenera Željka Radotovića.

 

NAFTAŠ IVANIĆ – VRBOVEC  4 : 0

IVANIĆ-GRAD, Igralište Sportski park Zelenjak. Bez gledatelja.

Sudac: Marko Vuković. Pomoćnici: Nikola Kamenarić i Bruno Geller (svi iz Svetog Ivana Zelina).

Delegat: Darko Blažinčić (Velika Gorica).

STRIJELCI: 1:0 Božić (17), 2:0 Brkić (33), 3:0 Tsusida (42), 4:0 Bubnjar (54 autogol).

NAFTAŠ IVANIĆ: A.Banović, Čuni, Tsusida, Miličević, Krsnik, Sabolić, (od 82. Ptičar), Rekavić, Božić, (od 82. M. Banović), Vrdoljak, (od 68. D. Banović), Brkić, (od 68. Kletečki), Sabljak, (od 53. Roganović).

Trener: Zlatko Koletić.

VRBOVEC: Bilić, (od. 82. Zrinščak), Režabek, M. Tolić,(od 80. K. Colarić), Novokmet, I. Lovrić, G. Tolić, Trošić,(od 46. Tomas), Boroša, (od 46. Bubnjar), Nakić, (od 81. Kliček), Babić, (od 46. Škaro), Slišković, (od 46. Krizmanić).

Trener: Dražen Biškup.

IGRAČ UTAKMICE: Luka Božić.

Niti najgori vrbovečki pesimisti nisu mogli pretpostaviti vrbovečku blamažu u Ivanić-Gradu u kojem su motivirani i razigrani domaći igrači utakmicu riješili već u prvom poluvremenu, i na kraju pobijedili uvjerljivim rezultatom 4:0. Prvi je načeo gostujuću mrežu Luka Božić i 17. minuti, a Teo Brkić povećao vodstvo u 33. minuti. Kada je Tsusida zabio i treći gol u 42. minuti bilo je svima jasno da je na pomolu veliko iznenađenje u Ivanić-Gradu. Alen Bubnjar je nespretnom intervencijom zabio autogol u 54. minuti, čime je definitivno otvorio put prema velikom i zasluženom trijumfu domaćina.

Iako bi sada netko htio ukazati da su igrali „rezervisti“, istina je da su za Vrbovec nastupili registrirani igrači koji su odigrali lošu utakmicu. Bez obzira koje će odluke Uprava Vrbovca uslijediti nakon doživljenog uvjerljivog kup poraza, ova rasprodaja ugleda kluba ostaje zapisana u klupskoj povijesti. Isto tako je potpuno neobjašnjiv pad kvalitete igre Vrbovca na gostovanjima. Podsjetimo da je Vrbovec u jesenskom dijelu u 4 gostovanja, (3 prvenstvene i 1 kup utakmica) primio u svoju mrežu čak 15 golova, u prosjeku nešto manje od 4 gola po utakmici. U kojoj mjeri je ovaj sramotan poraz u Ivanić-Gradu poljuljao samopouzdanje u vrbovečkim redovima pokazati će vrijeme, koje im ne ide na ruku. Naime, u subotu, 2. listopada na Gradskom stadionu gostuje lider krapinski Zagorec, a derbi počinje u 16,00 sati.

U daljnje županijsko kup natjecanje među 8 klubova plasirali su se: Sava Strmec, Rugvica Sava 1976, Bistra, Rakovec, Naftaš Ivanić, Samobor, Dugo Selo i Kurilovec.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime