Veliki interes za 3. Gulašijadu u Peskovcu

0
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Komunalac add

U Peskovcu se više od mjesec dana svakodnevno radi na organizacijskim pripremama gastronomske, sportske i zabavne manifestacija 3. Gulašijada Peskovec 2021., koja će se održati u subotu 4. rujna 2021. godine s početkom u 14,00 sati. Članovi Mjesnog odbora Peskovec i DVD-a Peskovec, kao i drugi žitelji sela, ovih dana provode radne akcije na čišćenju prostorija, uređenju okoliša i košnje trave oko vatrogasnog doma, nogometnog i dječjeg igrališta, botaničkog parka, spomen područja, sjenice, autobusne stanice i parkirališta. Nogometno igralište se dodatno uređuje i valjanjem kako bi se na što bolje terenu mogao održati nogometni turnir i dječja olimpijada.

Broj prijava vrsnih kuharica i kuhara za peskovečku gulašijadu iznenadio je i sam organizacijski odbor o čemu je izjavio dao Nikola Bencarić. –Veliki je interes za natjecanje u kuhanju gulaša. Do sada smo zaprimili više od 40-tak prijava kuharskih ekipa iz područja Zagrebačke županije, Grada Zagreba i Bjelovarko-bilogorske županije. Tako su između ostaloga svoj dolazak najavile ekipe iz Rugvice, Dugog Sela, Vrbovca, Rakovca, Bjelovara, Ivanić-Grada, Zagreba i Sirača. Pozivamo Vas i dalje da se prijavite, kao što smo već naveli, prijave su otvorene do 14,00 sati na dan natjecanja. Ekipe se pripremaju, a na nama je da Vas sve lijepo ugostimo!– poručuje Bencarić.

U vezi nogometnog turnira već su prije dva tjedna bile izvršene prijave svih momčadi o čemu je ukratko izvijestio Igor Maksimović. –Prvi puta se u Peskovcu, ali i na području vrbovečkog kraja organizira nogometni turnir 3 X 3, odnosno u kojem se igra tri na tri. Interes prijave je bio velik, ali smo zbog limitiranog broja momčadi odredili da na turniru mogu nastupiti samo 12 nogometnih ekipa. Prijavile su se momčadi iz grada Vrbovca, općine Gradec i općine Rakovec. Očekuje se dolazak ekipa iz Baničevca, Vrbovca, Luke, Peskovca, Vrhovca, Samoborca i Gradeca. Isto tako je izražen interes za sudjelovanje u dječjoj olimpijadi, ali broj djece koji će nastupiti primarno ovisi o njihovim roditeljima. U svakom slučaju očekujemo veći broj djece nego što je to bilo 2019. godine. – najavio Maksimović.

Napomenimo na kraju da se za kuhanje gulaša mogu ekipe kao fizičke ili pravne osobe, a prijava za natjecanje je besplatna. Sve prijavljene ekipe obavezne su pripremati gulaš od mesa koje osigurava organizator te po želji dodati svoje meso uz napomenu da mora biti svinjetina ili junetina. Skuhani gulaš dijeli se posjetiteljima besplatno. Za poslijepodnevnu zabavu pobrinuti će se grupa Drmaxi. Manifestacija se održava uz potporu PIK Vrbovca, grada Vrbovca, Turističke zajednice grada Vrbovca, PUB Cubisma iz Lonjice i Restorana Marija iz Vrbovca.

Stoga 4. rujna 2021. godine svi putovi vode u Peskovec na gastronomsko uživanje, sportska uzbuđenja, zabavna druženja i prijateljske susrete.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime