Veliki dan našeg uzgoja!

0
Komunalac add

Utorak je bio još jedan od velikih dana u životu naših stočara, ali i ukupnog uzgoja u našem stočarstvu. U centre za umjetno osjemenjivanje iz dvije su štale s našega područja otišla dva mlada bika.

Posebno je uzbuđenje vladalo na gospodastvu OPG Panić u Majuru (Farkaševac), iz čije je štale otišao mladi simentalski bik Wowero. Kupio ga je Centar za umjetno osjemenjivanje Varaždin (u vlasništvu EUROgenetika iz Njemačke).

Nakon što im je prije godinu i pol dana u Bavarskoj, u najvećem Centru za reprodukciju, završio bik Mozilla, iz OPG-a Horvatić (Stara Kapela) u utorak je otišao još jedan bik. To je mladi Wings, kojega je ovaj put kupio centar Natural iz Češke.

To je svakako veliki dan za nas, za našu struku, posebno za nađu Savjetodavnu službu. To dokazuje da se isplati raditi i da naš dugogodišnji rad na genetici daje rezultate na koje možemo biti ponosni, i uz bok smo kolegama stočarima u Europi.Veliku zahvalu upućujemo i našem dugogodišnjem savjetodavcu inž. Damiru Pejakoviću – kaže Damir Horvatić, predsjednik županijskog Saveza uzgajivača simentalca.

O ovom događaju, te skoroj izvještajnoj skupštini Saveza, Horvatić govori u nedjeljnoj emisiji Za naše selo od 10 sati.

 

Foto: Damir Pejaković, Savjetodavna služba

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime