Velika investicija u Općini Farkaševac – potpisan ugovor za izgradnju novog vrtića

0
Komunalac add

Načelnik Općine Farkaševac Dražen Draganić i direktor tvrtke Polting d.o.o. Jozo Topalović potpisali su danas ugovor za izgradnju i opremanje dječjeg vrtića u Farkaševcu. Ugovor je vrijedan 6,3 milijuna kuna. – Riječ je o prostoru koji će moći primiti 42 djece, odnosno tri vrtićke grupe. Uz to moramo osnovati i ustanovu koja će brinuti o predškolskom odgoju djece i prema propisima zaposliti četvero ljudi – pojasnio je načelnik Draganić te dodao kako je rok za izvođenje radova osam mjeseci počevši od sljedeće godine.

Ovo je jedna od većih investicija na području Općine Farkaševac u proteklih dvadesetak godina. –Na odličan smo način zaokružili ovu godinu. Povukli smo i 2,5 milijuna kuna iz europskih fondova za reciklažno dvorište. Uz ova sredstva za vrtić, to je više od 9 milijuna kuna europskih sredstava. Za našu je malu općinu to velika stvar i mislim da se imamo s čime pohvaliti – istaknuo je Draganić. Novi vrtić gradit će se u centru općine, na lokaciji preko puta crkve i dječjeg igrališta.

Načelnik Draganić je podsjetio kako općina daje i novčane naknade za novorođenčad i sufinancira malu školu, radne bilježnice učenicima osnovne škole, prijevoz srednjoškolaca te naknadu za podmirenje dijela troškova studiranja za studente s područja općine Farkaševac.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime