Velika investicija u Celinama bliži se kraju

0
Komunalac add

Velika investicija u Celinama bliži se kraju. Završeni su radovi i na drugoj fazi izgradnje nogostupa (Podgajic). Vrijednost radova je 2.096.059,38 kuna. Podsjetimo, protekle godine završena je prva faza radova u Donjim Celinama, što je koštalo 1.781.215,63 kuna.

Novi nogostup proteže se sada od kapelice pa sve do igrališta NK Gaj. Dionica je dugačka više od 2 kilometra, naglasio je gradonačelnik Denis Kralj prilikom današnjeg obilaska radova. –Lijepo se voziti ovim potezom, zbilja se radi o velikoj dionici. Mislim da smo puno toga napravili u Celinama, pokušavamo raditi na području gdje je najveći promet, najveća potreba. Moram priznati da nisam skroz zadovoljan s dinamikom radova, no ovo je realno s obzirom na sredstva s kojima raspolažemo i radove na vodovodu i kanalizaciji koji su usporili radove na nekim drugim područjima, kao što je Naselje Stjepana Radića i Savska Cesta. Jednostavno moramo čekati da se radovi na kanalizaciji završe pa da i tamo možemo krenuti s gradnjom nogostupa. Uz taj nogostup moja je velika želja i da što prije krenemo s radovima u Banovu i Gredi, a to će ponavaljam ovisti o sredstvima koja su nam na raspolaganju – rekao je Kralj.

Predsjednik Mjesnog odbora Celine Vlado Mesnik zadovoljan je s odrađenim radovima.  –Završetkom i treće faza radova, što je predviđeno u kolovozu, završit ćemo s izgradnjom svih nogostupa na području Mjesnog odbora Celine, od Čerkezove te Gornjih i Donjih Celina. Tako ćemo zaokružiti jedan ciklus velikih investicija u našem mjesnom odboru. Zahvaljujem cijeloj Gradskoj upravi te molim sve sudionike u prometu za još malo razumijevanja i opreza dok se ne završe i radovi na trećoj fazi – naglasio je Mesnik.

S novim nogostupom zadovoljni su i mještani Gaja, istaknuo je predsjednik Mjesnog odbora Gaj Stjepan Strnščak. –Zahvaljujemo Gradskoj upravi na ovom komadu novog nogostupa, koji će naše mještane približiti Vrbovcu i koji sada mogu sigurno pješice stići do grada. Voljeli bi da se u budućnosti krene i s izgradnjom nogostupa kroz cijelo selo – rekao je Strnščak.

Treća faza radova obuhvaća izgradnju nogostupa od kapelice prema lovačkom domu u Celinama. Dionica je dugačka 970 metara, a vrijednost tih radova je 2.132.197,50 kuna.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime