Velika gužva na predavanju o poticajima

0
Komunalac add

Brojni poljoprivrednici okupili su se danas u velikoj vijećnici Grada Vrbovca kako bi pratili predavanje vezano za novi način ostvarivanja poticaja u 2023. godini (strateški plan ZPP 2023-2027) i uzimanje uzoraka tla za analizu kao dodatnu obvezu. Ovo je važno predavanje za poljoprivrednike stoga se u vijećnici tražilo mjesto više.

– Zapravo nas sve skupa čekaju velike promijene, ušli smo u novo obračunsko razdoblje, referentna je godina, promijenile su se i povećale obaveze, poljoprivrednici će morati naučiti što sve treba tražiti u zahtjevu za poticaj. Na predavanju će čuti o čemu se radi, a pogotovo se to odnosi na one koji imaju 10, 20 i više od 30 hektara zaista je to vrlo bitno da vide o kakvim se to novim shemama radi – istaknula je dipl.ing.agr. Tatjana Radiković najavljujući predavanje u našem programu.

Inače, Strateški plan zajedničke poljoprivredne politike RH 2023.-2027., koji je odobrila Europska komisija, temelj je za korištenje sredstava europskih poljoprivrednih fondova i primjenu alata i instrumenata ZPP-a (izravna plaćanja i IAKS mjere ruralnog razvoja, intervencije za ruralni razvoj, sektorske intervencije) u narednom petogodišnjem razdoblju. Popis intervencija pogledajte ovdje.

Detaljne informacije o Strateškom planu možete pronaći na internetskoj stranici Savjetodavne službe – Uprave za stručnu podršku razvoja poljoprivrede i ribarstva odnosno na linku.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime