Velik uspjeh vrbovečkih stočara u Gudovcu

0
Komunalac add

Stočari, uzgajivači simentalca našega kraja polučili su veliki uspjeh na Državnoj stočarskoj izložbi u Gudovcu koja je održana danas. Stjepan Latinović osvojio je dvije prve i dvije druge nagrade za svoje kolekcije, a Tomica Bukal iz Praščevca kući je ponio tri nagrade.

No, Stjepanu Latinoviću se ostvario san: osvojio je i šampionsko zvono austrijskog saveza uzgajivača simentalca za dugogodišnji uporan rad na uzgoju i izlaganju na gudovačkom sajmu, na kojem je ove godine nastupio 25. put.

Šampion ovogodišnje 27. Državne stočarske izložbe simentalca je prekrasna krava Nina, stara 15 godina iz štale OPG-a Dušanke Rajaković iz Predavca (Bjelovar).

Glavni sudac na ovogodišnjoj izložbi bio je mladi stručnjak iz Njemačke Nikolas Sauter.

Lente najboljim grlima, odnosno njihovim vlasnicima dodijelio je Davor Pašalić, voditelj Centra za stočarstvo pri Hrvatskoj agenciji za poljoprivredu i hranu, a novčane bonove im je uručio Damir Horvatić, predsjednik Saveza uzgajivača simentalca Hrvatske.

Širu reportažu s ove velike smotre hrvatskog stočarstva emitirat ćemo u emisiji Za naše selo Radio Vrbovca u nedjelju, 15. rujna od 10 sati.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime