Velibor Vujić zabio 9 golova u pobjedi Dugog Sela protiv Rakovca 12:0

0
Komunalac add
  1. KOLO VNL ISTOK PRVENSTVO 2021./22.

U 22. kolu VNL Istok prvoplasirano Dugo Selo je deklasiralo fenjeraša Rakovec. Veterani Žabnice u derbiju slavili uvjerljivu pobjedu protiv Lonje. U Vrbovcu domaćin tek u finišu došao do pobjede protiv Dubrave. Napeto i dramatično je bilo u Bedenici gdje je prigorski derbi pripao Strmcu protiv Zeline. Minimalnu pobjedu ostvarila je i Rugvica Sava 1976 protiv Sloge. Jedinu gostujuću pobjedu zabilježili su veterani Milke Trnina protiv veterana Donje Zeline.

Lider Dugo Selo je visoko porazilo fenjeraša Rakovec rezultatom 12:0. U prvom poluvremenu strijelci za domaćina bili su: Mario Tomičić (18), Ivica Franjić (20) i Petar Dumančić (36). Mnogi nogometaši tijekom cijele svoje sportske karijere ne postignu 9 golova koliko ih je zabio Velibor Vujić protiv Rakovca. Međutim, kuriozitet postignutih 9 pogodaka je u tome što ih Vujić postigao svega u 40 minuta igre. Sve svoje pogotke prema Comet sustavu HNS-a zabio je u drugom poluvremenu i to u: 45., 47., 48., 51., 55., 60., 65., 67. i 75. minuti. Moguće da je bilo i ranije strijelaca koji su zabijali 9 ili više golova na jednoj utakmici, ali da to netko uradi u samo 40 minuta to je malo vjerojatno pa je Velibor Vujić postigao nesvakidašnji veteranski rekord, ne samo u VNL Istok, nego i puno, puno, puno, puno, puno šire. Stoga nije čudno što se nakon odigrane utakmice protiv Rakovca užario Vujićev mobitel i pljušte moralne i nemoralne ponude na sve strane da se vrati u seniorski nogomet ili da pređe u renomirane veteranske hrvatske klubove. Isto tako nema nikakve dvojbe da zahvaljujući upravo najboljem igraču Veliboru Vujiću, Dugo Selo u zadnjih nekoliko godina korača po stazama slave. Bilo kako bilo ovo 22. kolo će biti zapamćeno po 9 golova Velibora Vujića, koji je tako postavio teško ostvari rekord, jer bez obzira koliko su izražene slabosti protivnika, treba imati kvalitetu, znanje, vještinu i sportske sreće da  se 9 puta zatrese suparnička mreža. Na velikim mukama je i voditelj Dugog Sela Tomislav Slišković kako da zadrži Velibora Vujića jer uskoro kreće ljetni prijelazni rok… U preostala 4 kola predstoji uzbudljiva borba za naslov najboljeg strijelca između Velibora Vujića i Dalibora Žertuša koji su zabili do sada svakipo 27 zgoditaka.

Dugo su u noć veterani Žabnice slavili visoku pobjedu protiv Lonje. Heroj derbija bio je najbolji igrač utakmice Tomislav Lončarić koji je mrežu gostiju pogađao pet puta i to u: 21., 44., 51., 55. i 68. minuti, a Siniša Horvatić se upisao u strijelce u 31. minuti. Lonja je pala u drugom poluvremenu u kojem je primila 4 pogotka pa je na kraju družina Marijana Čokora doživjela uvjerljiv poraz. Naime, u kakvom su sastavu gosti došli, tako su u rezultatskom smislu i prošli. Za Lonji bio je strijelac Igor Maksimović. Voditelj Robert Belina Canjuga diže formu Žabnice te je njegova momčadi sasvim zasluženo pobijedila Lonju rezultatom 6:1. Žabnica i Lonja će u preostalih četiri kola odlučivati koja će ekipa na kraju zauzeti 3. mjesto.

Vrbovec i Dubrava su prvo poluvrijeme odigrali bez zgoditaka, ali je bilo šansi na obje strane. Domaćin bolji u posjedu lopte, dok su gosti prijetili iz prekida. Ivan Kobaš je postigao zgoditak u 54. minuti za vodstvo domaćina koji se svojim igrama i golovima nametnuo u prvog strijelca vrbovečke momčadi. Izjednačuje Tomislav Okroša u 64. minuti. Pobjedu Vrbovca je donio Mario BadenićProfa u 72. minuti. Teška pobjeda Vrbovčana u kvalitetnoj utakmici protiv Dubrave 2:1, koji su tako još uvijek teoretski ostali u utrci za titulu, ali čekaju u preostalih 4 kola eventualni kiks vodećeg Dugog Sela.

Utakmica između Rugvice Save 1976 i Sloge završila je minimalnom pobjedom 1:0. Pobjedonosni pogodak za domaćina postigao je Igor Ištvanić u 29. minuti. Što nije bilo viđeno više golova na utakmici zaslužni su vratari obiju momčadi koji su se istaknuli svojim izvrsnim intervencijama.

Dugo očekivani prigorski derbi u Bedenici između Strmca i Zeline završio je slavljem domaće momčadi. Kada je Matija Tuković u 4. minuti zabio gol iz kaznenog udarca za Strmec malo tko je vjerovao da će to biti i jedini i pobjednički zgoditak. Inače, derbi je protekao u kvalitetnoj i borbenoj utakmici jer su Strmec i Zelina igrali kao da se bore za naslov prvaka. Naime, to su utakmice koje imaju posebnu draž i bez obzira na stanje momčadi na tablici igraju se za prestiž. Marijan Bortiek Marek je kao trener na klupi Strmca izborio pobjedu 1:0 i tako se revanširao za jesenski poraz koji je doživio u Svetom Ivanu Zelini. Očito je bilo dobro pogođena pragmatična odluka stručnog stožera iz Strmca, kojeg vodi i jedini je član Marijan BortiekMarek, da je utakmica u Vrbovcu bila proglašena manjeg značaja u odnosu na Zelinu. Veterani iz Strmca su se pobjedom protiv Zeline popeli na 7. mjesto.

Donja Zelina nikako da stabilizira proljetnu formu, ali to je i danak stjecanja ligaškog iskustva u veteranskim vodama, jer je uvijek teško bilo svakoj ekipi u premijernom izdanju. Tomislav Pušeljić je doveo domaćina u rezultatsku prednost u 53. minuti. Međutim, gosti su u samoj završnici preokrenuli rezultat i odnijeli sva tri boda u Vezišće. Prvo ime susreta Tin Vitez je zabio 2 gola, a Nenad Prah je jednom zatresao domaću mrežu za zasluženu pobjedu Milke Trnina protiv Donje Zeline 3:1.

U 22. kolu bili su slobodni veterani Kloštra.

Poredak: 1. Dugo Selo 55, 2. Vrbovec 53, 3. Lonja 40, 4. Žabnica 39, 5. Strmec 34, 6. Sloga 32, 7. Dubrava 26, 8. Zelina 23, Donja Zelina 21, 10. Rugvica Sava 1976 16, 11. Kloštar 16, 12. Millka Trnina 14, 13. Rakovec 7.

Strijelci prema Comet sustavu:

27 Vujić Velibor (3 KU) (NK Dugo Selo) i Žertuš Dalibor (3 KU) (NK Sloga Križ)

23 Lončarić Hrvoje (6 KU) (NK Žabnica)

20 Vitez Tin (1 KU) (NK Milka Trnina)

19 Horvatić Siniša (NK Žabnica)

18 Turk Ivan (1 KU) (NK Dubrava)

15 Jurić Marinko (NK Žabnica) i Višić Filip (NK Dugo Selo)

12 Ferberuš Davor (NK Dubrava) i Katić Anto (NK Donja Zelina)

11 Kobaš Ivan (NK Vrbovec)

10 Arifović Antonio (NK Vrbovec), Ivančević Dino (NK Dugo Selo), Jambrečina Dražen (NK Vrbovec)

Krapec Darko (NK Dugo Selo), Nizek Zdravko (NK Strmec), Vidak Ivica (3 KU) (NK Zelina) i Vrabec Tomislav (NK Rugvica Sava 1976)

9 Maksimović Igor (NK Lonja) i NokajHil (NK Zelina)

7 Badenić Mario (NK Vrbovec), Franjić Ivica (NK Dugo Selo), Jularić Josip (NK Dugo Selo) i Kralj Josip (NK Lonja), Kranjec Dario (NK Strmec), Pavlović Denis (4 KU) (NK Lonja) i Tomičić Mario (NK Dugo Selo)

6 Ištvanić Igor (NK Rugvica Sava 1976), Opačak Luka (NK Lonja), Oroz Filip (NK Lonja), Pleteš Vjekoslav (NK Sloga Križ), Rusan Danko (NK Rakovec) i Vorel Zoran (NK Sloga Križ)

5 Delić Igor (NK Lonja), Funtak Danijel (2 KU) (NK Žabnica), Havojić Ivica (NK Strmec), Kocek Tihomir (NK Donja Zelina), Mazur Darko (NK Kloštar), Okroša Tomislav (NK Dubrava), Salopek Ivica (1 KU) (NK Lonja) i TomajVilson (NK Kloštar)

4 Baček Dražen (1 KU) (NK Rakovec), Blažinović Dubravko (NK Sloga Križ), Brezovečki Branko (NK Kloštar), Grežina Neven (NK Vrbovec), Kovačić Nenad (NK Milka Trnina), Krofak Ivica (NK Strmec), Labudović Ivan (NK Donja Zelina), Marčinković Mato (NK Kloštar), Mikovčić Mario (NK Lonja), Mladen Davor (1 KU) (NK Dubrava), Pajsar Tomislav (1 KU) (NK Vrbovec), Palešić Kristijan (NK Rugvica Sava 1976), Peršun Dario (NK Milka Trnina), Petrović Stevica (NK Rugvica Sava 1976), Pušeljić Tomislav (1 KU) (NK Donja Zelina), Spajić Kristijan (NK Vrbovec) i Spajić Ivan (NK Vrbovec)

3 Valaško Mladen (NK Rugvica Sava 1976), Burec Tomislav (NK Vrbovec), Đerek Josip (NK Sloga Križ),

Ferek Mladen (NK Milka Trnina), Kosak Ivica (NK Dugo Selo), Maksimović Branko (NK Lonja), Margetić Tomislav (NK Zelina), Posavec Tomislav (NK Vrbovec), Sičaja Stipo (NK Žabnica), Šimek Marko (NK Žabnica), Solarić Hrvoje (1 KU) (NK Lonja), Topalović Anto (NK Lonja), Vrcić Mato (NK Lonja) itd.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime