Vedran Jankovec i Bojan Čerkez najzaslužniji za pobjedu Gaja nad Bunom 2 : 1

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA, 22. KOLO 1. ŽNL ISTOK

GAJ – BUNA 2 : 1

Gaj. Igralište NK Gaj. Bez gledatelja.

Sudac: Mario Stanić (Dugo Selo) 7. Pomoćnici: Nikola Kamenarić (Sveti Ivan Zelina) i Hrvoje Radoš (Dugo Selo).

Delegat: Dario Baričević (Haganj).

Strijelci: 1:0 Jankovec (29), 2:0 Jankovec (60 11m), 2:1 Mrkonjić (71).

GAJ: Kosovec 6,5, Brlečić 6,5, Palikuća 6,5, (od 80. Jurić -), Šurmin 6,5, Leljak 7, Benko 7, Jankovec 7,5, Gomerčić 7, Kuten 6,5, B. Čerkez 7, S. Čerkez 7.

Trener: Tomislav Biškupec 7.

BUNA: F. Rak 6,5, Mrkonjić 6, Kovačić 6,5, Huđber 7, Šebek 7, Cavrić 6,5, I. Rak 7, Nakić 6,5, Škojc 6,5, Đuretić 6,5, (od 77. J. Rak), Muža 6,5, (od 46. Vajda 6,5).

Trener: Boris Konjević 6,5.

Igrač utakmice: Vedran Jankovec.

Gaj je tijekom utakmice imao laganu inicijativu i iskazao veću želju, borbenost i odlučnost za pobjedom pa je na kraju zasluženo osvojio sva tri boda protiv Bune.

Bojan Čerkez je opasno zaprijetio već u 3. minuti jer je izveo slobodni udarac s 18 m, ali se nije dao iznenaditi Filip Rak. Brzi gostujući kontranapad u 13. minuti završio je udarcem Nakić s 15 m, ali je iskusni Kosovec sigurno pokupio loptu. U 22. minuti nova domaća prijetnja jer je Gomerčić s lijeve strane vratio povratnu loptu koju je s 20-tak m zahvatio Leljak koja je prohujala uz desnu vratnicu. U 29. minuti dogodio se najljepši trenutak na utakmici. Jankovec je prekrasnim udarcem iz kornera s desne strane neobranjivo pogodio u lijevi gornji kut što je izmamilo pljesak njegovih suigrača i službenih osoba. Potom je Gaj neobjašnjivo prepustio inicijativu gostima koji su u 33. minuti odigrali lijepu akciju u kojoj je Ivan Rak centrirao loptu koju je Škojc glavom s 7 m poslao pored desne vratnice. Ponovo su zaprijetili gosti u 36. minuti jer je nakon proboja po desnoj strani Muža dodao loptu Cavriću koji silovito tuče s 16 m iznad domaćih vrata. Udarac Bojana Čerkeza u 39. minuti s 20 m sjajno je obranio Filip Rak. Zadnju priliku u prvom poluvremenu imao je Jankovec u 45. minuti kad je nanizao par gostujućih igrača i potom s 18 m topovski pucao iznad gola.

Drugo poluvrijeme proteklo je u obostrano izjednačenoj igri obiju momčadi. Nesmotreno igranje rukom Nakića u 60. minuti u vlastitom kaznenom prostoru pa je sudac Stanić opravdano dosudio kazneni udarac za Gaj. Jankovec je sigurno izveo najstrožu kaznu i postigao drugi zgoditak. Potom je uslijedio pad u igri domaćina pa su gosti preuzeli inicijativu. Najprije je Škojc u 78. minuti snažno šutirao sa 16 m, a Kosovec uz podosta sreće i vratnicu izbio loptu u korner. Buna je smanjila rezultat u minuti 71. minuti kada to nitko nije očekivao. Mrkonjić je pucao s 45 m dijagonalu koja je na opće čuđenje svih nazočnih na utakmici, kao i na samo čuđenje Kosovca završila iza njegovih leđa. Taj nenadani zgoditak dao je podstreka igračima Bune koji su sada sve karte bacili u napad. Međutim, svi njihovi napadi bili su osujećeni od strane stoperskog para Mateja Benka i Stjepana Leljka te „probuđenog“ Tihomira Kosovca. S druge strane Bojan Čerkez je svojim prodorima „izluđivao“ gostujuće igraće koji su ga mogli zaustaviti samo prekršajima. U samoj dramatičnoj završnici domaćin je uz trenerske korisne instrukcije Tomislava Biškupca sačuvao minimalno vodstvo i sasvim zasluženo podebljao svoj bodovni konto s tri nova boda, za mirno mjesto u zlatnoj sredini tablice.

Kod domaćina glavni junaci pobjede bili su dvostruki strijelac Vedran Jankovec, „poslovođa“ Bojan Čerkez, a njima uz bok bili su: Matej Benko, Stjepan Leljak, Josip Gomečić i Siniša Čerkez.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime