Većina u Gradskom vijeću prozvala gradonačelnika za nerad

3
Komunalac add

Stranke većine u Gradskom vijeću Grada Vrbovca (HDZ-HSU, nezavisni vijećnici Hrvoje Herček i Darko Dananić, Domovinski pokret te Stranka rada i solidarnosti Milan Bandić 365) održale su danas konferenciju za medije ispred dvorca Patačić. Na početku konferencije nezavisni vijećnik i predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Herček izrazio je nezadovoljstvo s izvještavanjem Radio Vrbovca. –Neki vijećnici već godinu dana nemaju pristup Radio Vrbovcu. Emisija Ritam politike koja je emitirana redovito prekinuta je zbog pandemije, što je razumljivo, ali nije prekinuta emisija u kojoj gostuje gradonačelnik, iako je riječ o istom formatu. Emisija je nakon našeg zahtjeva ponovno krenula, ali vijećnici koji ne podržavaju gradonačelnika nisu dobrodošli na radio – rekao je Herček.

Vijećnik HDZ-a Damir Tomljenović prozvao je gradonačelnika za blokadu medija. –Naći ćemo puteve da dođemo do naših građana, žalosno je da to ne možemo preko našeg gradskog medija, koji uređuje gradonačelnik – rekao je Tomljenović koji se također osvrnuo na nedavne izjave gradonačelnika Kralja o kaznenim prijavama oporbe.

-Nedopustivo je da netko u tijeku nekakve istrage to objavljuje na društvenim mrežama. Ako je Kralj pošten kao što se prikazuje, u čemu je problem, dati će iskaz i dalje nastaviti svoj posao. No stvar je u tome da Kralj u ove četiri godine nije ništa napravio za ovaj grad pa se boji sučeljavanja o tim temama i odvraća pažnju nekakvim krivičnim prijavama koje nemaju nikakve veze s nama. Pozivam ga da kaže na temelju činjenica sve što je napravio za ovaj grad, a mi ćemo isto činjenicama pokazati zašto on ne smije biti gradonačelnik u sljedećem mandatu – istaknuo je Tomljenović.

Rad gradonačelnika komentirao je i predsjednik vrbovečkog ogranka Domovinskog pokreta Darko Maček. – 15 milijuna kuna decentraliziranih sredstava koje je Grad Vrbovec unazad tri godine dobio, znači računamo nekakvih 45 milijuna kuna. Mi u Vrbovcu sada vidimo kozmetičke promjene i šminkanje pred izbore, a nama trebaju konkretne promjene, od gospodarstva do drugih tema, tu će se vidjeti rezultati. Ušminkavanje nam nije potrebno – rekao je Maček.

Vijećnici su na kraju pozvali gradonačelnika da objavi tko ga je i za što prijavio. –Ne bavimo se prijavama, mi ćemo se razračunati argumentima, bez podmuklih radnji, koje i on radi, jer kad smo kolega Dananić i ja prekinuli s njim suradnju i nama su baš u to vrijeme stigle nekakve inspekcije – istaknuo je Herček.

Snimku konferencije za medije naši slušatelji mogu poslušati u četvrtak, 4. veljače u emisiji Ritam politike. Tražit ćemo i komentar od gradonačelnika Denisa Kralja.

3 KOMENTARI

  1. Poštovani čitam komentare i gospodina Herčeka bih pitao svojedobno je prezime Herček izazvalo krizu vlasti u gradu Vrbovcu,htio je silom otuđiti ambulantu u Lomjici,ja sam pokrenuo otvaranje ambulante kao član dvda Lonjica i vanjski suradnik,ambulanta je zahvaljujuči tom prezimenu 3 godine stala neotvorena i imam puno toga za reči o tom prezimenu ali iz kulturoloških razloga neću ali put do gradonačelnika je trnovit pazi gospodine Herček da ne nagaziš na koji,samo vam je Kralj Denis kriv za sve a vi niste sa hdzom napravili skoro pa ništa,gospodine Herček rekao si da je Kralj seamota za Vrbovec a ja sam tada komentirao da zato si ti ljepota.ćime se bavi predsjednik vijeća a baš ti i tvoji ili naši vijećnicibi trebali osmisliti i pokrenuti gospodarstvo,industrijske zone čekaju ali nisu u funkciji nemaju infrastrukturu i trebalo ih je podijeliti ulagačima bez mogučnosti prodaje od 200 godina,manji bi bio gubitak gospodine Herček dapače bio bi dobitak sa obrtom ili proizvodnjom i slično,gospodo odite po recept razvitka u opčinu LASOVAC I ILI BRCKOVLJANI,samo se prepucavate na viječu dakle preslika sabora i čekate ugrabiti priliku za položaj a to sam čuo i vidio kada sam bio gost na sjednici gradskog vijeća,nemate još ni ozvučenje u vijećnici tako da se malo čuje a puno ne čuje tko šta govori i došao je bazdeć na alkohol bivši big bos i pitao me koja sam opcija HSU ali mu nisam dao do znanja,najbolje bi bilo za Vrbovec da svi poslije izbora glave na hrpu i raditi a ne idemo delat,građani vas biraju zato se svi primite posla a ne biti u viječu kako tata kaže,svako ima svoje mišljenje a ne kako Plenković i ili neki šef kaže,nisam se trebao možda ni javiti ali znam da je najskuplje neznanje i nerad,nemojte mi ništa zamjeriti ali zbilja boli nerad i neznanje,puno pozdrava svima ,molim neki vaš komentar a moja opaska nije zlonamjerna nego na žalost istinita

  2. Bravo Stjepane na komentaru ma tko god bio, slažem se da je naše gradsko vijeće svojim ponašanjem i ukupnim djelovanjem naročito sada kada su postali nova većina dotaknulo
    Dno dna

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime