Večeras tri koncerta u Garažama

0
Foto: AKC garaže
Komunalac add

Vrbovečka udruga mladih večeras na prostoru AKC-a Garaže organizira zabavnu večer uz tri koncerta. Nastupit će bendovi: DEAD LEAF ECHO (Nyc), SENTUHLÀ (Valencia) i DDR (Zagreb). Ulaz za posjetitelje je slobodan (dobrodošla je donacija). Program počinje od 21 sati. Za vizual ovog događanja zaslužan je Ivan Antunović.

DEAD LEAF ECHO (Nyc)
Miljenici KEXP radija, inspirirani rodonačelnicima shoegaze žanra (The Jesus And Mary Chain, My Bloody Valentine, A. R. Kane…), u sklopu europske turneje Dead Leaf Echo posjetit će i naše krajeve – 29. 5., u Vrbovcu pokraj Zagreba u prostoru AKC Garaže, predstavit će nam uživo njihov aktualni, hvaljen studijski album “The Mercy Of Women”. Postavu Dead Leaf Echo čini stvaralački nukleus u sastavu LG Galleon na gitari i vokalu, Steve Schwadron na basu i Kevin Kahawai na bubnjevima. Prema riječima frontmena Galleona, na spomenutom albumu strpljivo se radilo nekoliko godina, a rezultat je novi koktel eteričnih i abrazivnih tonova, izbrušenih u suradnji s producentom Jeffom Bernerom (poznatom i po njegovoj suradnji sa Psychic TV i Shilpom Ray).
SENTUHLÀ (Valencia)
Iza imena Senthulà, krije se José Guerrero – na alternativnoj sceni prisutan preko dvadeset godina. Danas, uz njegov spomenuti solo projekt, José uređuje izdanja za svoju etiketu Mascarpone Discos, a prošlost ga veže uz glasovite bendove Betunizer i Jupiter Lion, koji su u svoje vrijeme redovito nastupali i na festivalima poput Primavera Sound i Sonar. Dan prije nastupa u vrbovečkom AKC-u Garaže, Guerrero će nastupiti i pred zadarskom publikom u prostoru Nigdjezemske.
DDR (Zagreb)
Zagrebačkoj post-punk trojci DDR, bit će ovo novi posjet Vrbovcu (uživo smo ih slušali u Garažama početkom 2022.), povodom kojeg će nam predstaviti svoj jednako aktualan muzički rad vječito inspiriran uzorima Hüsker Du, Wipers i Leatherface.

Inače, ova aktivnost dio je projekta “AKC Garaže – godišnji program 2024” koji je financijski podržan od strane Grada Vrbovca i Zagrebačke županije.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime