Važne informacije iz vrbovečkog Doma zdravlja na jednom mjestu!

0
Komunalac add

Iz vrbovečke ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije i dalje mole pacijente da ne dolaze u Dom zdravlja, osim u hitnim slučajevima! Pacijenti se prvo trebaju javiti telefonski svom izabranom liječniku u radno vrijeme ordinacije. Svi liječnici obiteljske medicine, ginekologije i pedijatrije rade u svojim ordinacijama po uobičajenom rasporedu s naglaskom na akutna i hitna stanja.

Ako niste sigurni kada Vam radi liječnik sve informacije možete dobiti na brojevima pozivnog centra kao i sve ostale informacije o koronavirusu i propusnicama izdanim u zdravstvene svrhe.

Pacijenti koji boluju od akutnog respiratornog infekta, popraćenog kašljem, porastom tjelesne temperature, curenjem iz nosa ili grloboljom NE SMIJU OSOBNO DOLAZITI  u Dom zdravlja, već trebaju doktore opće prakse prvobitno kontaktirati telefonom, a eventualni dolazak dogovoriti s doktorom. Mole se i kronični bolesnici (povišeni krvni tlak, šećerna bolest i sl.) da se prvo telefonom obrate svojim doktorima opće prakse te slijede njihove daljnje upute.

Iz vrbovečkog Doma zdravlja također mole stanovnike Vrbovca i okolice da ako su u samoizolaciji, odnosno ako su bili u kontaktu sa zaraženim ili su bili u rizičnim zemljama tj. pri sumnji na koronavirus da nikako ne dolaze osobno u Dom zdravlja ili Hitnu medicinu već da prema ranije objavljenim uputama kontaktiraju svog liječnika ili dežurnog epidemiologa koji će u slučaju potrebe osigurati pregled, prijevoz i testiranje pacijenata.

Doktori dentalne medicine rade samo hitna i neodgodiva stanja u dežurnoj ambulanti koja je smještena u centralnoj zgradi Doma zdravlja Ispostave Vrbovec.

Dežurna stomatološka ordinacija radi od 7 do 20 sati, subotom i nedjeljom od 7 do 14 sati, a sve informacije možete dobiti na broju 01/2791-695.

Također je osigurana i dežurna stomatološka ordinacija u Ispostavi Velika Gorica koja radi 0-24.

Ortodoncija, Medicina rada, Fizikalna medicina, ORL i Oftalmološka ambulanta

Odlukom kriznog stožera prestale su s redovnim radom.

RTG i Medicinski laboratorij

Primat će samo hitne pacijente upućene od strane obiteljskog liječnika.

Ambulanta posebno dežurstvo

Radit će po ustaljenom rasporedu.

Kućna njega i patronaža

Obavljaju se samo neodgodive kućne posjete te vrše telefonska savjetovanja.

Također odgođeni su do daljnjeg trudnički tečajevi. Sve informacije buduće majke mogu dobiti telefonskim pozivom patronažnoj službi.

Ako je stvarno nužno posjetiti doktora, na ulazima Doma zdravlja dočekat će vas medicinske sestre te obaviti trijažu prema smjernicama HZJZ. Ispunjava se epidemiološki upitnik, mjeri se tjelesna temperatura i kratka anamneza, pacijenti koji nisu zarazni za okolinu propuštaju se do ambulante izabranog doktora, ali ne više od jednog pacijenta u isto vrijeme.

Medicinske sestre educiraju pacijente da prije ulaska u Dom zdravlja stave papirnatu maramicu preko lica ili masku, dezinficiraju ruke te zajedno odlaze u ordinaciju.

Obavijesti o telefonskim kontaktima ordinacija su izvješeni na svim ulazima u zgrade Doma zdravlja i oglašene na lokalnim medijima, internetskim stranicama Grada Vrbovca i Doma zdravlja Zagrebačke županije.

Uspostavljen je i pozivni centar za sve informacije o koronavirusu gdje će educirane medicinske sestre i tehničari davati aktualne informacije prema smjernicama HZJZ te informacije o radu i organizaciji Doma zdravlja Vrbovec.

RADNO VRIJEME POZIVNOG CENTRA OD 7-20h:

– OBITELJSKA MEDICINA: 2729 – 977

– DENTALNA MEDICINA: 2791 – 695

– PEDIJATRIJA: 2791 – 666

– GINEKOLOGIJA: 2791 – 687

– INFORMACIJE: 2729 – 978

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime