Vatrogasni sastanak i druženje DVD-a Poljanski Lug i DVD-a Vrbovca

0
Komunalac add

U vatrogasnom domu u Poljanskom Lugu održan je radni sastanak DVD-a Poljanski Lug i DVD-a Vrbovec, kako bi se unaprijedila zajednička suradnja između ta dva društva. Na sastanku su bili nazočni: vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, tajnica Vatrogasne zajednice grada Vrbovca Darija Sokač te zapovjednik DVD-a Vrbovec Marko Povrlišek i ostali gosti. DVD Vrbovec nije na sastanak došao praznih ruku jer je svojim kolegama iz Poljanskog Luga darovao 6 vatrogasnih kaciga.

Predsjednik DVD-a Poljanski Lug Marijo Androić izjavio je kako su se sastali da bi unaprijedili zajedničku suradnju s DVD-om Vrbovec te se ujedno zahvalili na odličnoj dosadašnjoj suradnju koju su imali na manifestaciji Kaj su jeli naši stari. – Također smo pozvali i Vatrogasnu zajednicu grada Vrbovca, Turističku zajednicu i Grad Vrbovec, kao i ostale goste, kako bi im se zahvalili na odličnoj suradnji i pomoći. Ovim putem bih se posebno zahvalio DVD-u Vrbovec što su nam darovali šest profesionalnih vatrogasnih kaciga. Nadamo se da ćemo dobru suradnju nastaviti i slijedeću godinu i svaku nadolazeću – rekao je.

Predsjednik DVD Vrbovec Marijan Krznar naglasio je kako naravno podržava nastavak zajedničke suradnje ova dva DVD-a, kako na zajedničkim aktivnostima koje su obavljali u okviru manifestacije Kaj su jeli naši stari, tako i na protupožarnoj zaštiti. – Imamo mnogo mogućnosti unapređenja zajedničkog djelovanja kako bi što učinkovitije postupali u izvanrednim situacijama kad te okolnosti traže naše postupanje – zaključio je.

Nakon radnog dijela članovi DVD-a Poljanski Lug, DVD-a Vrbovec i gosti su u opuštenijoj atmosferi nastavili razgovor o svim izazovima koje vatrogasci proživljavaju prilikom gašenja požara, spašavanja ljudi iimovine, pružanja tehničke pomoći u nezgodama i opasnim situacijama te prilikom obavljanjem drugih poslova u nesrećama. Održavanje radnih sastanaka vatrogasnih dobrovoljnih društava doprinosi homogenizaciji i jačanju djelovanja same Vatrogasne zajednice grada Vrbovca u cjelini.

Zajedničko druženje uz večeru u Poljanskom Lugu bila je prigoda i za bolje međusobno upoznavanje članica i članova oba vatrogasna društva, ali i za kreiranje zajedničkih akcija u društvenom i javnom životu grada Vrbovca. Cjelokupno druženje proteklo je u krajnje ugodnoj atmosferi jer je na kraju bilo vremena i za opuštanje uz glazbu i ples te uz postignut dogovor da se suradnja između dva društava nastavlja u svim vatrogasnim segmentima rada.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime