Vatrogasne, sportske i društvene aktivnosti u Peskovcu

0
Komunalac add

Članovi DVD Peskovec i stanovnici Peskovca održali su radnu akciju na uređenju okoliša oko vatrogasnog doma, spomen ploče Luke Jagatića, sjenice, Peskovečkog botaničkog parka te košnje trave na nogometnom igralištu. Peskovečki vatrogasci godinama organiziraju radne akcije kako bi uredili i dotjerali izgled svog trga na kojem se primarno okuplja peskovečka mladež koja igra nogomet, ali i stariji mještani kako bi mogli uživati u međusobnom druženju.

Pored uređenja i čišćenja okoliša kao i razvijanja svijesti o potrebi iniciranja ekoloških akcija, članovi DVD-a Peskovec ujedno su provjeravali i ispravnost vatrogasne opreme te obavljali kontrolu spremnosti vatrogasnih vozila. Istovremeno je održan i radni sastanak o poduzimanja aktivnosti na jačanju protupožarne zaštite pred ljeto.

DVD Peskovec je najstarije peskovečko društvo, osnovano 1947. godine, koje ove godine obilježava 75. obljetnicu osnivanja, ali su članovi fokusirani na radno obilježavanje godišnjice. Naime, ove godine im je u planu da pored održavanje postojeće opreme, vozila i prostorija, izvrše nabavu nove vatrogasne opreme, uređenje interijera u vatrogasnom domu, postavljanje letvica, sanaciju kuhinje kao i kupnju kuhinjskih aparata te popravak krova.

Predsjednik DVD-a Peskovec Siniša Jagatić izvijestio je da su već započele i pripreme za  organizaciju kulinarske manifestacije 4. peskovečke gulašijade početkom rujna. – Tu ima puno posla jer smo si zadali visoke standarde za provedu gulašijade koja pomalo, ali sigurno izrasta i u turističko-sportsko-zabavnu priredbu grada Vrbovca – rekao je Jagatić.

Uz vatrogasno-društvenu tematiku održan je i sportski sastanak inicijativnog odbora za obilježavanje 30. obljetnice osvajanja prvenstva NK Peskovca u Općinskoj nogometnoj ligi Vrbovec 1991./92. Okupili su se nekadašnji nogometaši Peskovca koji su prije 30 godina osvojili općinsku nogometnu titulu. Dogovoreno je da se 17. lipnja 2022. godine na nogometnom igralištu u Peskovcu u okviru sportskog programa odigra revijalna utakmica te još jednom podsjeti na povijesni sportski rezultat NK Peskovca koji je osnovan 1969. godine, a prestao je s ligaškim natjecanjem 1998. godine. Uz to na sastanku je raspravljano i o buđenju nogometnog života, kao i mogućnostima obnove NK Peskovca.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime