Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije dobitnica županijske Povelje

0
Foto: Dražen Kopač
Komunalac add

Na nedavno održanoj svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Zagrebačke županije – 17. srpnja, Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije zasluženo je dobila Povelju Zagrebačke županije. Priznanje je u ime zajednice primio predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek.

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije osnovana je 1993. godine i od tada predstavlja srce vatrogastva na području županije. S ponosom okuplja, koordinira i rukovodi s 34 članice, dok u cijelom sustavu rade 4 javne vatrogasne postrojbe, 250 dobrovoljnih vatrogasnih društava te 5 vatrogasnih postrojbi u gospodarstvu. Njihov posvećeni rad osigurava sigurnost i zaštitu stanovnika i imovine diljem Zagrebačke županije.

S gotovo 22 tisuće dobrovoljnih vatrogasaca, Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije ponosno se ističe kao najbrojnija vatrogasna županijska obitelj u Hrvatskoj. Njihova hrabrost i nesebična predanost u spašavanju i zaštiti života i imovine čine ih nezamjenjivim članovima društva.

Posebno važan trenutak u povijesti Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije bio je osnivanje prvog Županijskog vatrogasnog operativnog centra u državi, prije 13 godina. Tijekom godina, ovaj centar pokazao se ključnim u koordinaciji i organizaciji vatrogasnih intervencija te hitnih situacija.

Povelja Zagrebačke županije predstavlja priznanje i zahvalu za neumorni rad i požrtvovnost vatrogasaca koji, izlažući se opasnostima, hrabro čuvaju sigurnost i imovinu svih stanovnika Zagrebačke županije.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime