Vatrogasna proslava sv. Florijana u Peskovcu

0
Komunalac add

Dan vrbovečkog vatrogastva i blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, tradicionalno je obilježen sv. misom ispred kapele sv. Florijana u Gradečkoj ulici. Sv. misu pred okupljenim članovima 16 vatrogasnih društava i delegacijom Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca te nazočnim vjernicima vodio je vrbovečki župnik vlč. Zoran Grgić.

Središnje okupljanje vrbovečkih vatrogasaca nastavljeno je u okviru domaćinstva DVD-a Peskovec na kojem su se okupili čelni ljudi iz političkog, vatrogasnog, vjerskoj i javnog života Grada Vrbovca i Općine Rakovec. Tako je svečanom okupljanu vrbovečkih vatrogasaca bio nazočan gradonačelnik Denis Kralj, direktor tvrtke Gradski objekti Vrbovec Marko Belošević, predsjednik Mjesnog odbora Peskovec Marko Nevolić, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, zapovjednik Gradske zajednice Grada Vrbovca Kristijan Košak, vrbovečki župnik vlč. Zoran Grgić i rakovečki župnik vlč. Darko Rogina.

Vatrogasna manifestacija upriličena je ispred peskovečkog vatrogasnog doma gdje su bile dodijeljene diplome i zahvalnice zaslužnim vatrogascima. Vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj je čestitao dan vatrogastva svim vrbovečkim vatrogascima, svim laureatima koji su primili priznanja te zaželio novom predsjedniku vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavku Povrlišeku punu uspjeha u narednom razdoblju, pri čemu je naglasio da je to teško izvojevani uspjeh u općem vatrogasnom interesu i interesu vrbovečkog kraja.

Predsjednik VZŽU-a Slavko Povrlišek u prisustvu predsjednika DVD-a Peskovec Siniše Jagatića dodijelio je priznanja za 50 godina peskovečkog vatrogasnog staža: Milanu Jagatiću, Vladimiru Jagatiću – Medi i Vladimiru Lisičaku, a za 10 godišnju vjernost priznanja su dobili: Nikolina Bencarić, Adrijana Jagatić, Ana Jagatić, Marina Jagatić, Gordana Kittel, Ivona Kittel. Lucija Lisičak i Kristina Lisičak.

Također su bile dodijeljene i zahvalnice za dugogodišnju uspješnu suradnju te izniman doprinos u radu i promicanju zaštite od požara na području Grada Vrbovca i okolice: Romanu Babiću, Goranu Bačeku, Nikoli Bencariću, Mladenu Đurancu, Mladenu Fotoviću, Stjepanu Gregoriću, Branku Holjevcu, Miroslavu Mikcu, Marku Pankretiću, Dragutinu Peku, Ivanu Smeriću, Franji Šašku, Mariju Šurminu, Anici Vrbnjak i Matiji Vuljankoviću.

U Peskovcu je bilo blagoslovljeno navalno vatrogasno vozilo koje je Vatrogasna zajednica Grada Vrbovca dala na korištenje DVD-u Peskovec, ali i kombi vozilo koje je dodijeljeno Vatrogasnoj zajednici. Vatrogasna vozila zajedno su blagoslovili vlč. Darko Rogina i vlč. Zoran Grgić.

Samu dodjelu vatrogasne cisterne peskovečkon vatrogasnom društvu, Slavko Povrlišek je kratko prokomentirao. – Ovo je veliki dan za peskovečke vatrogasce koji već godinama prednjače u svom radu na dobrobit cjelokupne Vatrogasne zajednice pa se navalno vatrogasno vozilo našlo s valjanim razlogom u garaži vatrogasnog doma – rekao je Povrlišek.

Uz dodjelu vatrogasnih priznanja, posvetu vatrogasnih vozila u Peskovcu je bilo i treće događanje – otvorenje vatrogasne sjenice uz vatrogasni dom u kompleksu peskovečkog botaničkog parka, dječjeg i nogometnog igrališta.

Delegacija predvođena Slavko Povrlišekom bila je u kućnoj posjeti Peskovčanu Vladimiru Jagatiću – Medi, koji se oporavlja nakon operacijskog zahvata, a koja je bila ispunjena snažnim emocijama i čuvstvima neslućenih razmjera.

Predsjednik DVD-a Peskovec Siniša Jagatić je na kraju zajedničkog druženja u Peskovcu rekao da su ponosni što je Vatrogasna zajednica Grada Vrbovca prepoznala njihovu višegodišnju vatrogasnu, ali i društvenu angažiranost i što su dobili na uporabu vatrogasnu cisternu. – Dodjela navalnog vatrogasnog vozila nas dodatno obvezuje jer sada kao Društvo imamo puno veću odgovornost na razini Vatrogasne zajednice. Također smo sretni što smo imali prigodu da budemo domaćini ovogodišnjeg vatrogasnog druženja koje je provedeno prema epidemiološkim mjerama glede epidemije koronavirusa. Isto tako dijelimo radost da smo izgradili vatrogasnu sjenicu za potrebe našeg Društva, ali i na dobrobit svih žitelja Peskovca – poručio je

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime