Vatrogasac na vrhu, Dubrava i Ostrna do prve pobjede, u Banovu podjela bodova, Lonja u zoni ispadanja

0
Komunalac add
  1. KOLO 1. ŽNL ISTOK PRVENSTVO 2021./22.

 Nakon 6. kola Vatrogasac se pobjedom protiv Pokupskog vratio na vrh. Tri boda koja je Meštrica osvojila u Lonjici gurnuli su ih na drugo mjesto. Kloštar je rezimirao kod kuća i pao na treće mjesto. Dubrava i Ostrna ostvarili prve pobjede. U Banovu Ban Jelačić i Rakovec podijelili bodovi. Lonja doživjela poraz na domaćem terenu od Meštrice.Turopolje je u derbiju slavilo protiv Milke Trnina za ostanak u vrhu tablice.

Igrači Dubrave su pod vodstvom novog trenera Drage Pape zabilježiliprvu pobjedu protiv Gaja. Martin Horvat je iz kaznenog udarca doveo Dubravce u vodstvo u 9. minuti. Nije dugo trajalo domaće vodstvo jer je Gaj izjednačio u 11. minuti preko Bojana Čerkeza. Iskusni Goran Grgić je ponovo doveo domaćine u vodstvo u 59. minuti. Sve je bilo riješeno u uzbudljivoj završnici kada je Martin Horvat realizirao i drugi kazneni udarac za pobjedu Dubrave 3:1.

Na krilima pobjede protiv Mraclina u županijskom kupu, Rakovec je napunio samopouzdanjem svoje redove i neopterećen stigao u Banovo. Gosti su poveli u 22. minuti preko Luke Bačeka koji je postigao eurogol. Imali su Rakovčani velike prigode da povećaju vodstvo koje nisu iskoristili Ivica Grgoić i Leonardo Madžar. I kako to uvijek biva stiže kazna za promašaje koja se desila u 84. minuti. Strijelac za domaćina bio je kapetan Zdravko Tarandak koji je iz gužve zabio gol za konačnih 1:1.

Lonja je lijepo otvorila utakmicu protiv Meštrice jer povela u 4. minuti. Nakon centaršuta Nikole Starčevića s desne strane Igor Maksimović je glavom iz blizine zabio gol. Gosti su izjednačili u 43. minuti nakon niza pogrešaka u domaćoj obrani Ivan Britvec je asistirao Bruni Augustiću koji je iz blizine loptu šalje u domaća vrata. Meštrica je stigla do preokreta u 45. minuti jer je Augustić kaznio pogrešku domače obrane i 10-tak m pogodio u lijevi donji kut.Pitanje pobjednika bilo je riješeno u 62. minuti utakmice. Mario Skorin je izveo korner s desne strane, a Karlo Pagadur je s 7 m glavom zakucao loptu u domaću mrežu. Igrači Meštrice su krajnje discipliniranom igrom priveli utakmicu kraju i u 90. minuti postigli još jedan pogodak, a strijelac je bioBritvecza konačnih 4:1 u korist gostiju. Iako je Lonja uložila velike napore i iskazala požrtvovnost, Meštrica se pokazala kao bolje momčad. Ovim porazom Lonja je skliznula na 12. mjesto i u zonu ispadanja.

Ostali rezultati 6. kola: Ostrna – Buna 2:0, Kloštar – Dinamo Hidrel 2:2, Turopolje – Milka Trnina 3:1i Posavec – Vatrogasac 1:2.

Poredak: 1. Vatrogasac 15, 2. Meštrica 14, 3. Kloštar 14, 4. Turopolje 13, 5. Dinamo Hidrel 11,  6. Ban Jelačić 10, 7. Milka Trnina 9, 8. Dubrava 7, 9. Rakovec 7, 10. Gaj 7, 11. Ostrna 5, 12. Lonja 5, 13. Buna0, 14. Posavec 0.

Strijelci:

6 Milićević Jure (Kloštar),

5 Britvec Ivan (Meštrica), Jambrešić Jurica (Turopolje), Kos Ivan (1 KU) (Turopolje) i Škrinjar Domagoj (Ban Jelačić),

4 Đuksi Filip (1 KU) (Dinamo Hidrel),Grgoić Ivica (1 KU) (Rakovec), Horvat Martin (2 KU) (Dubrava), Matković Damir (3 KU) (Vatrogasac), Salaj Robert (Rakovec), Starčević Mislav (Dinamo Hidrel) i Zorić Robert (Dinamo Hidrel),

3 Augustić Bruno (Meštrica),Ćehić Emanuel (Kloštar), Galović Tin (Ostrna), GUEDES DOS SANTOS Pedro Henrique (Gaj),Kuten Anđelko (Gaj),Malekinušić Filip (Milka Trnina), Mihaljević Nikola (3 KU) (Milka Trnina),Pagadur Karlo (Meštrica),Šejić Andreas (Turopolje),Stuparić Silvio (1 KU) (Milka Trnina) i Uremović Saša (Ban Jelačić),

2 Baček Luka (Rakovec), Delija Matija (Lonja), Herceg Stanko (Turopolje), Hren Matej (Ban Jelačić),MuhićSelver (Vatrogasac),Nestić Matija (1 KU) (Ostrna), Suša Milan (2 KU) (Dubrava),Tafilović Mario (Ostrna), Tokić Klaudio (Ostrna) i Žugaj Martin (Dinamo Hidrel),

1 Antunović Ivan (Vatrogasac), Balenović Ivan (Dinamo Hidrel), Bartolović Hrvoje (Meštrica),Benko Dominik (Gaj), Bradić Tihomir (Dubrava) itd.

 

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime