Vatrogasac na vrhu, Ban Jelačić i Gaj do prve pobjede

0
Komunalac add

2. KOLO 1. ŽNL ISTOK PRVENSTVO 2021./22.

 U 2. kolu 1. ŽNL Istok na vrh je zasjeo Vatrogasac koji je ostvario u dva kola dvije gostujuće pobjede. Ban Jelačić je pobijedio Lonju, a je Gaj donio sva tri boda iz Male Bune. Dubrava je na drugoj domaćoj utakmici ponovo odigrala neriješeno dok je Rakovec doživio i drugi poraz. Prva četiri mjesta zauzimaju turopoljski klubovi dok se Gaj popeo na 5. mjesto.

Ban Jelačić je u derbiju zasluženo pobijedio Lonju rezultatom 4:0. Iako je Lonja u prvih 30-tak minuta imala inicijativu i diktirala ritam i tempo utakmice, Saša Uremović je iskoristio pogrešku gostiju i upisao se u strijelce već u 4. minuti. Domagoj Škrinjar je u 39. minuti povećao vodstvo domaćina na 2:0 i time usmjerio daljnji tijek utakmice. U drugom poluvremenu Banovčani su bili bolji i riješili sve dvojbe oko pitanja pobjednika u 54. minuti kada su poveli s tri gola razlike pogotkom Darka Tarandeka. Hrvoje Medverec je samo zapečatio domaći trijumf u 70. minuti u prvoj jesenskoj pobjedi kojom je rukovodio trener Mario Švigir.Prema prikazanoj igri izražen je „malo previsoki“ poraz gostiju iz Lonjice, koji ipak moraju proanalizirati vlastite pogreške, dok je s druge strane Ban Jelačić počeo konačno realizirati svoje šanse.

Gaj je na uvijek neugodnom gostovanju u Maloj Buni ostvario pobjedu koju je mudro izrežirao trener Dalibor Milanović. Anđelko Kuten koji izvrsni igra na startu jesenske dionice doveo je Gaj u vodstvo u 26 minuti, a sve je riješio najbolji igrač utakmice Brazilac Guedes koji je postigao dva zgoditka u 37. i 58. minuti. Počasni zgoditak za Bunu zabio je Matko Đurašin u 78. minuti. Prva pobjeda Gaja bila je ostvarena kvalitetnom momčadskom igrom koji je napunio svoje redove samopouzdanjem pred nastupajuće utakmice.

Razočaravajući početak za Dubravu na startu prvenstva koja je i u drugoj domaćoj utakmici odigrala neodlučeno, ovaj puta protiv Turopolja. Milan Suša doveo je Dubravce u vodstvo iz kaznenog udarca u 43. minuti, a gosti su izjednačili u 80. minuti preko džokera s klupe Jurice Jambrešića. Pred trenerom Draženom Fulirom je sada nogometni izazov da prodrma redove Dubravaca u kojem se nalazi i igrači s trećeligaškim iskustvom da konačno zaigraju efikasno i pragmatični nogomet.

Bivši petoligaš Rakovec je prošao kao bos po trnju u Novom Čiću protiv momčadi Dinamo Hidrel koji je slavio uvjerljivu pobjedu 5:1. Sve je domaćin riješio u prvih pola igre koji je u nastavku mogao igrati bez ikakvog rezultatskog grča. Dinamo Hidrel je poveo preko Filipa Đuksija u 20. minuti, a dvije minute kasnije Marko Kadoić je podigao vodstvo na 2:0. Robert Zorić je svladao vratara Ivan Hudorovića u 33. minuti i sve je bilo jasno u kojem smjeru ide utakmica. U 48. minuti Zorić je povisio rezultat na 4:0, a petarda u rakovečkoj mreži pukla je u 56. minuti pogotkom Đuksija. Za Rakovec počasni pogodak je postigao Mihael Krvarić u 90. minuti iz kaznenog udarca. Teški trenuci za Rakovec koji je u prva dva koja zabilježio dva poraza.

Ostali rezultati 2. kola: Ostrna – Vatrogasac 1:4, Kloštar – Milka Trnina 3:1, Posavec – Meštrica 0:3.

Poredak: 1. Vatrogasac 6, 2. Dinamo Hidrel 4, 3. Meštrica4, 4. Turopolje 4, 5. Gaj 4, 6. Kloštar 4, 7. Milka Trnina 3, 8. Ban Jelačić 3, 9. Lonja 3, 10. Dubrava 2, 11. Ostrna 1, 12. Posavec 0, 13. Rakovec 0 i 14. Buna 0.

Strijelci: 3 Kuten Anđelko (Gaj) i Zorić Robert (Dinamo Hidrel), 2 Britvec Ivan (Meštrica), Đuksi Filip (1 KU) (NK Dinamo Hidrel), Guedes dos Santos Pedro Henrique (Gaj), Jambrešić Jurica (Turopolje), Malekinušić Filip (Milka Trnina), Matković Damir (1 KU) (Vatrogasac), Milićević Jure (Kloštar), Škrinjar Domagoj (Ban Jelačić), Stuparić Silvio (Milka Trnina), Tokić Klaudio (Ostrna) i Uremović Saša (Ban Jelačić) 1 Augustić Bruno (Meštrica), Balenović Ivan (Dinamo Hidrel), Bartolović Hrvoje (Meštrica), Bradić Tihomir (Dubrava), Breščaković Josip (Posavec), Đurašin Matko (Buna), Fulir Marko (Dubrava) itd.

 

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime