Vatrogasac drži vrh, Rakovec ostvario prvu pobjedu

0
Komunalac add
  1. KOLO 1. ŽNL ISTOK PRVENSTVO 2021./22.

 Poslije 3. kola samo Vatrogasac ima 100 postotni učinak jer je osvojio 9 bodova, a prate ga Turopolje, Meštrica i Kloštar s 7 bodova. Loš učinak klubova s područja Nogometnog središta Vrbovec jer su osvojili samo 4 boda. Rakovec je ostvario prvu pobjedu, dok je Dubrava u trećem susretu protiv Lonje zabilježila i treći neodlučeni rezultat. Gaj je doživio nesretan poraz od Kloštra na domaćem tereni, a Ban Jelačić na gostovanju u Gornjoj Meštrici.

Povratak braće Nikole i Ivana Dujmića vratio je čvrstinu i neprobojnost u obrani i pojačao konkurenciju u rakovečkoj momčadi, ali nije riješio još uvijek slabu realizaciju napadača.Rakovec je na početku pritisnuo goste iz Male Bune koju su jalovu domaću inicijativu kaznili  u 35. minuti jer je Stjepan Cavrić iz gužve zatresao domaću mrežu.U 65. minuti igranje rukom gostujućeg igrača u vlastitom kaznenog prostora i sudac Medved je opravdano dosudio kazneni udarac za domaćina. Udarac s bijele točke sigurno je realizirao Ivica Grgoić. Rakovec je stigao do preokreta u 78. minuti jer je Robert Salaj iz odbijanca s 10 m preciznim udarcem pogodio u lijevi donji kut. Rakovec je tako iz trećeg pokušaja zabilježio pobjedu i prva tri boda u ovogodišnjem prvenstvu.

Dubrava niti u trećoj domaćoj utakmici nije zabilježila pobjedu jer je u derbiju s Lonjom odigrala 2:2. Imali su Dubravci vodstvo od 2:0 koje na kraju nisu znali obraniti. Domaćina je u vodstvo doveo Drago Papa u 15. minuti, a Martin Horvat je zabio drugi gol za Dubravce u 40. minuti. Međutim, Lonja se nije predavala i uspjela se izvući iz ponora. Najprije je Matija Delija efektno glavom zabio pogodak u 75. minuti, a Krešimir Forgač je u 89. minuti izjednačio rezultat. Nema dvojbe da je momčad Dubrave koju vodi trener Draženom Fulirom pred velikom krizom rezultata, jer kako inače objasniti njihov pad u završnici utakmica u kojima redovno gube bodove.

Gaj je u ravnopravnoj, borbenoj i požrtvovnoj igri s Kloštrom nesretno izgubio utakmicu 0:1. Imali su domaćini svoje šanse preko Vedrana Jankovca, Bojana Čerkeza, Henriquea i Huga,koji su prikazali kvalitetni igru, ali se svojim izvrsnim obranima vratar Petar Platužić pretvorio u junaka utakmice. Brazilci su još jednom pokazali da su pojačanje za Gaj, ali se i Kloštar predstavio kako kvalitetna, čvrsta i borbena momčad koju dobro vodi trener Dražen Jambrečina. Kloštar spada u krug favorita za osvajanje naslova koji je postigao pobjednički zgoditak u 26. minuti. Mateo Tadić je tukao s desne strane s 10-tak m čiji je udarac uz pomoć Ante Tomića završio u domaćoj mreži.

Ban Jelačić je doživio poraz u na gostovanju u Gornjoj Lomnici. Meštrica je povela u 22. minuti preko Pavla Galovića, a Karlo Pagader je u 41. minuti povećao domaće vodstvo na 2:0. U drugom poluvremenu mreže su mirovale pa je Meštrica zasluženo osvojila nova tri boda u borbi za jesenski naslov.

Ostali rezultati 3. kola: Turopolje – Ostrna 6:1, Milka Trnina – Posavec 2:1, Vatrogasac – Dinamo Hidrel 2:1.

Poredak: 1. Vatrogasac9, 2. Turopolje 7, 3. Meštrica7, 4. Kloštar 7, 5. Milka Trnina 6, Dinamo Hidrel 4, 7.Gaj4, 8. Lonja 4, 9. Dubrava 3, 10. Ban Jelačić 3, 11. Rakovec 3, 12. Ostrna 1, 13. Posavec0 i 14. Buna 0.

Strijelci: 4 Jambrešić Jurica (Turopolje) i Zorić Robert (Dinamo Hidrel), 3 Kuten Anđelko  (Gaj), Matković Damir (2 KU) (Vatrogasac (K)) i Stuparić Silvio (1 KU) (Milka Trnina), 2 Britvec Ivan (Meštrica), Đuksi Filip (1 KU) (Dinamo Hidrel), GUEDES DOS SANTOS Pedro Henrique (Gaj), Herceg Stanko (Turopolje), Horvat Martin (Dubrava), Kos Ivan (Turopolje), Malekinušić Filip (Milka Trnina), Mihaljević Nikola (2 KU) (Milka Trnina), Milićević Jure (Kloštar), Šejić Andreas (Turopolje), Škrinjar Domagoj (Ban Jelačić (B)), Tokić Klaudio (Ostrna) i Uremović Saša (Ban Jelačić (B)),1 Antunović Ivan (Vatrogasac (K)), Augustić Bruno (Meštrica), Balenović Ivan (Dinamo Hidrel), Bartolović Hrvoje (Meštrica), Bradić Tihomir (Dubrava), Breščaković Josip (Posavec), Cavrić Stjepan (Buna), Delija Matija (Lonja), Đurašin Matko (Buna), Forgač Krešimir (Lonja), Fulir Marko (Dubrava) itd.

 

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime