Pas u Celinama uginuo zavezan za stablo, u blizini pronađeni štenci

3
Komunalac add

Vrbovečki policijski službenici u ponedjeljak, 7. rujna, zaprimili su dojavu o uginulom psu u Celinama. Na mjesto događaja upućena je ekipa za očevid PU Zagrebačke te je utvrđeno kako je nepoznati počinitelj počinio kazneno djelo „Ubijanje ili mučenje životinja“. Naime, netko je psa (kuju) vezao za drvo, a u neposrednoj blizini pronađeno je i četvero tek oštenjenih štenaca. Policija nije uspjela utvrditi vrijeme kada je ovo kazneno djelo počinjenjo. Na teren su izašli komunalni redari i veterinarska inspekcija te je dvoje preživjelih štenaca sada zbrinuto, uz 24-satnu brigu. O štencima se tijekom dana brinu djelatnici VA Lonjica, a noćnu brigu preuzimaju „čuvalice“ Mario Ćosić, Tomislav Kolundžić, Saša Trkulja, Nikolina Kićimbaći, Tea Vincetić i Valentina Petanjek Špehar.

Sada je najvažnije pse udomiti u dobre ruke i spasiti barem dva psa iz ove tragične i mučne priče. Naravno, psi će na udomljavanje tek kada budu spremni za samostalno hranjenje.

Trenutno traje kriminalističko istraživanje. Prema Kaznenom zakonu ubijanje životinje bez opravdanog razloga kažnjava se kaznom zatvora do jedne godine.

 

 

 

3 KOMENTARI

  1. Molim vas ako se ikada pronadju pocinitelji da objavite njihove informacije i kaznu koja im je odredjena jer u suprotnom nikad necemo znati jel se ovakvi zlocini samo ignoriraju,zaboravljaju ili se zakon stvarno provodi.

  2. Ljudi moji, sretni ste da vi niste došli u ruke takvog monstruma!!! Kaj nemre na ljudima, iskaljuje se na pesonjama, životinjama!!!
    Sad je dost’!!! Pronađite ga; odrapite do zadnje lipe, cigle!!!
    Jer, na žalost, došli bumo i mi na red!!!
    Zloći i bezumlju nikad kraja!!!!

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime