Uz veliku muku Rakovec do pobjede protiv Turopolja

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 23. KOLO 1. ŽNL ISTOK

RAKOVEC – TUROPOLJE 2 : 1

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 50.

Sudac: Jure Stojanović (Obrež Zelinski) 7. Pomoćnici: Dario Pranjić i Jurica Šarić (oboje iz Dugog Sela)

Delegat: Tomislav Posavec (Vrbovec).

STRIJELCI: 1:0 Čerkez (24), 2:0 Grgoić (38), 2:1 Benke(55).

RAKOVEC: Jurić 6,5, Novoselec 6,5,Očić 6, Jendriš7, Jaić 7, Blažic 6, (od 86. Kožar -), D. Baček 6,5, F. Baček6,5, (od 60. Štefinovec 6), Radotović6, (od 46. Krvarić 7), Čerkez 6,5,Grgoić7.

TRENER: Dalibor Milanović 6,5.

TUROPOLJE: Budimir 6,5, Perić 6,5, Vranešić 6, Benke 6,5, Avramović 6,5, Zdunić 6, Seki 6, Josić 6, L. Lučić 6, T. Lučić 6,5, Cota 6.

TRENER: Mario Filipović 6.

IGRAČ UTAKMICE: Nikola Jendriš.

Rakovec je teškom mukom pobijedio oslabljeni sastav Turopolja rezultatom 2:1. Domaći kapetan Grgoić je imao veliku priliku već u 2. minuti, ali je njegov udarac s 8 m završio pored lijeve stative. Iako je domaćin vršio pritisak prema gostujućim vratima bilo je puno previše pogrešaka u dodavanjima i premalo pronicavim proigravanja. Doduše, mora se naglasiti da je teren bio neravan i mekan što je otežavalo da se može bolje razviti kombinatorna igra. Dominik Baček je u 20. minuti centrirao s desne strane, a šut Čerkeza glavom s 7 m vratar Budimir je sigurno obranio. Domaći napadi su urodili vodstvom u 24. minuti. Čerkez se oslobodio dvojice čuvara i potom s 10-tak m neobranjivo pogodio u lijevi gornji kut. Rakovec je povećao vodstvo u 38. minuti. Grgoić je iz slobodnog udarca s 20 m preciznim udarcem pored živog zida pogodio u donji lijevi kut. Dominik Baček je u 41. minuti ubacio s desne strane, a udarac Radotovića glavom Budimir sjajnom intervencijom obranio.

U drugom poluvremenu gosti su zaigrali bolje i smanjili rezultat u 55. minuti. Po lijevoj strani je probio Avramović i potom asistirao Benku kojem nije bilo teško s 5 m pogoditi domaću mrežu. U 80. minuti Grgoić je izveo slobodni udarac s 20 m, ali je lopta završila pored desne stative. Kod Rakovca se Krvarić u drugom poluvremenu istaknuo s nekoliko proigravanja, a Jendriš je bio glavni akter domaće obrane da ne dođe mogućeg iznenađenja i izjednačenja rezultata. Rakovečki nogometaši nisu pružili neku kvalitetnu igru, ali su uspjeli zabilježiti pobjedu i tako ostati i dalje u utrci za naslov prvaka s vodećim kloštrom.

Sudac Jure Stojanović je dodijelio 5 žutih kartona. Kod Rakovca su požutjeli: Fran Baček i Mario Štefinovec, a kod Turopolja: Luka Zdunić, Kristijan Avramović i Dino Cota.

Član Uprave Rakovca Krunoslav Očić je kratko prokomentirao igru domaće momčadi:„Igranje bez lopte nula, lucidna i dubinska proigravanja nula, angažiranost nula, ali rezultat odličan.“

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime