Uz pomoć naših sugrađana u Sisak stigla donacija iz Austrije

0
Komunalac add

Vatrogasno društvo iz austrijskog grada Laßnitzhöhe dovezlo je više od 300 tona robe u vrijednosti od gotovo milijun eura na potresom pogođeno područje. U Sisak je stiglo 17 šlepera i 9 kombija građevinskog materijala, hrane, higijenskih potrebština, medicinskih madraca za sisačku bolnicu.

Velikodušna donacija iz Austrije provedena je uz posredstvo DVD-a Gornji Tkalec. –Akciju su u Austriji pokrenuli naši Vrbovčani, Augustina i Bakir Silajdžić iz Tkalca i Nedeljko Jazvec iz Graberšćaka, a s austrijske strane glavni koordinator je vatrogasac Heinz Kielhauser – rekao nam je koordinator akcije s hrvatske strane zamjenik gradonačelnika Grada Vrbovca Robert Đuranec.

Cijela je priča krenula od tog malog društva, namjera im je bila prikupiti donacije za jedan ili dva kombija, a akcija je na kraju narasla do ovih razmjera – priča Đuranec koji će danas u skladištu u Novom Pračnom, gdje je roba smještena, sudjelovati u podijeli donacija. –Zahvaljujem i Ivici Šolaji, predsjedniku Vatrogasne zajednice Grada Siska, koji je ovdje sve organizirao.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime