UŽ Dubrava na “Kaj su jeli naši stari” promovirala zbirku recepata

0
Komunalac add

Udruga žena općine Dubrava proteklog je vikenda sudjelovala na manifestaciji “Kaj su jeli naši stari” u Vrbovcu. Vrijedne članice udruge svoj su štand ukrasile u skladu s temom ovogodišnje manifestacije, a na stolu predstavile starinske delicije prenoseći tako dubravsku tradiciju. Ispekle su štrudle s jabukama, sirom, bučnice, starinske torte i suhe kolače, a za tradicionalni doručak u subotu su pripremile jajca s vrganjima, pohani kruh uz bijelu kavu te kukuruzne žgance sa lukom i vrhnjem.

Osobitu pažnju posvetile su cjelokupnom dojmu – obučene u dubravske nošnje, s osmjehom na licu dočekivale su posjetitelje koji su se i po nekoliko puta vraćali davajući tako potvrdu njihovom dobrom radu. Bila je to prilika i za promociju nedavno izdane zbirke recepata “Dubravo, Dubravo, i ta tvoja jela” , na što su posebno ponosne jer zapisivanjem tih recepata sjećale su se svojih baka, a ideja za izdavanjem zbirke potaknuta je razmišljanjem o svojoj djeci.

Ove godine na manifestaciji prvi put je održan izbor NAJdomaćice, pa se udruga ponosi svojom članicom Snježanom koja je izabrana za drugu pratilju.

Da ono što rade rade s ljubavlju prepoznali su i mediji, pa je tako udruga žena općine Dubrava sudjelovala u izravnom javljanju Nove TV, RTL televizije, Radio Vrbovcu i HRT Radio Sljeme, davale su izjave za ostale lokalne medije, a slike njihovog štanda krase naslovnice velikog broja portala.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime