Utakmica Rakovca i Lonje završila najpravednijim rezultatom 1:1

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 2. KOLO 1. ŽNL ISTOK

RAKOVEC – LONJA 1 : 1

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 120.

Sudac: Martin List (Dubrava) 6,5. Pomoćnici: Blaž Crnoja (Celine) i Srećko Jantoljak (Kunđevac).

Delegat: Zlatko Bastalec (Sveta Helena).

STRIJELCI: 0:1 Marković (13), 1:1 D. Baček(44).

RAKOVEC: Jurić 7, Štefinovec 6,5, Radotović 6,5, (od 46. Gudić 7), Tomić 7, Jaić 6,5, F. Baček 6,5, Krvarić 6,5, Čerkez 6,5, Grgoić 6,5, Očić 6, (od 46. Bartol 6,5), D. Baček 7.

TRENER: Dalibor Milanović 6,5.

LONJA: Bagarić 7,Forgač7, Atlija 6,5, Pavlić 7, Ivoš 7,J.Tandara 6,5, (od 74. L. Baček -), Severec6, Šurmin 7, Marković 7,(od 87. Gruden -), Barišić 6,5, Darojković 6,5, (od 63. Pavić 6,5).

TRENER: Igor Maksimović 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Marković.

Lonja je od samog početka krenula agresivno i angažirano te preuzela igru dok su se Rakovčani bili prisiljeni braniti. Bolju igru Lonjičani su pretvorili u vodstvo u 13. minuti. Marković se u punom trku oslobodio domaćeg igrača i potom s 10 m zakucao loptu u domaću mrežu. U 19. minuti Ivoš je ubacio loptu s desne strane koju je tukao Marković sa 7 m, a vratar Jurić čudesnom obranom loptu izbacio u korner. Udarce Markovića, Barišića i Severca je Jurić obranio ili su završili pored gola. Rakovec se oslobodio gostujućeg pritiska tek krajem prvog poluvremena. Štefinovec je u 39. minuti centrirao s desne strane, a Grgoić je loše zahvatio loptu pa je prigoda za izjednačenje otišla u nepovrat. Domaćin se vratio u utakmicu u 44. minuti. Grgoić je ubacio loptu s desne strane koju je glavom sa 7 m pogodio Dominik Baček i izjednačio rezultat.

Drugo poluvrijeme proteklo je u ravnopravnoj igri gdje se uglavnom vodila borba na sredini terena. Grgoić je u 57. minuti uputio oštar centaršut s 35 m, a Bagarić krajnjim naporom loptu skrenuo u korner. Pogrešku gostujuće obrane u 62. minuti nije iskoristio Grgoić koji je neometan uputio lob udarac sa 16 m koji je završio iznad gola. Ivoš je u 75. minuti izveo slobodni udarac s 25 m, odbijenu loptu s 10 m nije pogodio Luka Baček pa je na kraju akcije udarac Barišića s 16 završio iznad domaćih vrata. U 86. minuti Ivoš je u 86. minuti uputio oštar centaršut s 40 m koji je pored skamenjenih igrača obiju momčadi završio tik u lijevu vratnicu.

Derbi između Rakovca i Lonje je na kraju završio najpravednijim rezultatom 1:1 i podjelom bodova, u jednoj prije svega požrtvovnoj i borbenoj igri u kojoj nije bilo ljepote, ali je bilo igračkih tenzija s puno startova i prekida. Sudac Martin List je podijelio 10 javnih opomena, svakoj momčadi po 5 žutih kartona zbog preoštrih startova i prigovora na suđenje.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime