Usvojen rebalans proračuna Grada Vrbovca za 2022. godinu

0
Komunalac add

Sinoć je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Vrbovca na kojoj je usvojen prvi rebalans proračuna Grada Vrbovca za 2022. godinu. U rebalans se prvenstveno kreće zbog geodetsko-katastarske izmjere za zonu Vrbovec 2 koja bi trebala početi početkom rujna. Rebalans je predstavio zamjenik gradonačelnika Marko Belošević. –Izmjera će koštati oko 9 milijuna kuna, od čega Grad mora platiti 60 posto. Radovi na terenu kreću u rujnu, a već kroz desetak dana će biti održan prvi sastanak sa zainteresiranim građanima, a centralno mjesto će biti društveni dom u Vrbovečkom Pavlovcu, gdje se mogu javiti svi koji budu nešto trebali, tamo će uvijek dežurati netko od ekipa koje rade izmjeru – pojasnio je Belošević te dodao kako postoje i velike naznake da će se krenuti u izgradnju sportske dvorane u Lonjici.

Još uvijek nije sve sto posto sigurno, no dobili smo odluku o administrativnoj provjeri, jedino nam je žao što ako dobijemo odluku o gradnji već sutra, imamo samo godinu i pol dana da provedemo cijeli proces. Čekamo još jedan potpis i nadamo sa da će se i to dogoditi ovih dana, moramo biti spremni i zato smo i to već predvidjeli u rebalansu. Dio sredstava smo predvidjeli iz EU fondova, a dio iz vlastitiog kredita – rekao je Belošević.

U rebalansu su predviđena i nešto veća sredstva za vatrogastvo, sport, turističku zajednicu, ekstra novac za kupnju zemljišta u zoni, nove mjere za solare.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime