Usvojen rebalans Proračuna Grada Vrbovca za 2019. godinu

0
Komunalac add

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca usvojene su II. izmjene i dopune Proračuna Grada Vrbovca za 2019. godinu. Prihvaćenim izmjenama iznos proračuna smanjuje se za 10 milijuna kuna.  –Najznačajnija stavka sigurno je dječji vrtić, za koji smo ove godine predvidjeli sredstva iz EU fondova. Kako se odužio postupak javne nabave, koja će nadam se biti zaključena do sredine studenog te ako se i krene s radovima, izvjesno je da ove godine ta stavka neće biti naplaćena i realnije je da to prebacimo na sljedeću godinu. Izvjesno je i da se neće graditi nogostup u Čerkezovoj ulici te smo i to prebacili na sljedeću godinu. Smanjili smo iznos za nogostup u Gradečkoj i cestu u Tkalcu jer su troškovi gradnje manji od osiguranih sredstava te iznos za prodaju zemlje u zoni. Revidirali smo iznose županijskih sredstava, jer iako smo među svim gradovima u županiji dobili najviše, dobili smo manje od predviđenog – pojasnio je gradonačelnik Kralj te dodao da su se za 2 milijuna kuna povećali prihodi od poreza i prireza te prihodi od komunalne naknade za 500 tisuća kuna.

Prijedlog rebalansa naišao je na kritiku oporbenih vijećnika koji su istaknuli da ga ne mogu podržati s obzirom na projekte koji se miču iz proračuna. –To nam govori kojim tempom Grad radi na projektima i na njihovoj pripremi. Sredstva u proračunu se blokiraju, ali se projekti ne odrađuju – istaknuo je vijećnik HDZ-a Damir Fašaić te se posebno osvrnuo ne neostvarenu prodaju zemlje u zoni. –Plan je bio od te prodaje namaknuti 3 milijuna kuna, no nije na vrijeme shvaćeno da je to zemljište samo za trgovačku namjenu, a ne za proizvodnju, inače bi ta stavka bila maknuta u rebalansu proračuna još u svibnju. Taj prihod nismo ostvarili upravog zbog neznanja– rekao je Fašaić.

Kralj je odgovorio da je i dalje zadovoljan potezom kupnje zemlje u poduzetničkoj zoni. – Greška s namjenom nas je priznajem malo zakočila, no i to je u postupku ispravljanja i zemlja će ići na prodaju. Ponosan sam što tu zemlju imamo i što možemo pregovarati s ozbiljnim igračima i voditi ih na zemlju gdje imamo spremnu infrastrukturu, koju ćemo i dalje poboljšavati – poručio je gradonačelnik.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime