Uspješno završen nogometni sudački tečaj u Vrbovcu

0
Komunalac add

Nogometno središte Vrbovec uspješno je organiziralo provedbu sudačkog tečaja za nogometna središta Dugo Selo, Križ, Velika Gorica i Vrbovec. Za pohađanje sudačkog tečaja prijavili su se već afirmirani, ali mladi nogometaši, kao i osobe iz drugih sportova, koje su odlučile svoju afirmaciju potražiti na nogometnim terenima vezanim uz „najsporedniju stvar na svijetu“. Ovo je veliki zaokret u radu novog rukovodstva NS Vrbovec i sudačke organizacije koja se probudila iz mrtvila i pokrenula pozitivne procese djelovanja.

Sudački tečaj koji je započeo 9. veljače, a završio je 12. veljače 2021. godine, okupio je 16 polaznika iz  nogometnih središta Dugo selo, Križ, Velika Gorica i Vrbovec. Tečaj je održan sukladno epidemiološkim mjerama, koje se odnose na Covid–19, u prostorijama Gradskog stadiona Vrbovec. Kod organizacije ispitnog dijela za polaganje nogometnog suca pripravnika bili su nazočni: predsjednik Komisije nogometnih sudaca Nogometnog saveza Zagrebačke županije Dalibor Meić, tajnik sudaca Županije Matija Dukić, savjetnik predsjednika NS Zagrebačke županije Željko Mihalj, predsjednik NS Vrbovec Antonio Badrov, tajnik NS Vrbovec Marinko Kostiha, predsjednik sudaca NS Dugo Selo Milorad Krnetić, predsjednik sudaca NS Križ Miroslav Bugarinović, predsjednik sudaca NS Vrbovec Dejan Budić, međunarodna sutkinja Gordana Katušić iz Vrbovca i savezni sudac Željko Dolibašić iz Velike Gorice.

Ispitima (pismeni u usmeni dio) pristupili su: Marin Benji, Dario Maras, Antonio Radovac (NK Ostrna), Lovro Biškup (NK Naftaš Ivanić), Ana Gorić (KK KIK Ivanić-Grad), Doroteja Grubić (ŽOK Ivanić), Ivan Andrijanić, Josip Blažic (NK Čazma), Mateo Brajdić, Ante Capan (NK Lonja, lonjica), Mislav Antonio Fugaj (NK Vrbovec), Denis Kozumplik (NK Dubrava), Mihael Krvarić (NK Rakovec), Albin Franjo Pavić(NK Mladost, Brezine), Stjepan Sučić, Edi Šarenić (NK Žabnica).

Ispitna komisija bila je u sastavu: predsjednik Dalibor Meić i članovi Dejan Budić i Gordana Katušić. Dejan Budić je ispred ispitne komisije izjavio kak su svu kandidati uspješno položili ispite te da je a sama organizacija tečaja provedena na visokoj razini.

Ovo je veliki pomak u radu sudačke organizacije u Vrbovcu i veliki poticaj za rad u educiranju sudačkog kadra u NS Vrbovec, koja je provedena uz potporu NS Zagrebačke županije – zaključio je Budić.

Dalibor Meić

Predsjednik Komisije nogometnih sudaca NS Zagrebačke županije Dalibor Meić dodao je kako Komisija pozdravlja i podržava aktivnosti novog rukovodstva NS Vrbovec načelu s predsjednikom Antonijom Badrovom i tajnikom Marinkom Kostihom te predsjednikom vrbovečkih sudaca Dejanom Budićom, koji su nakon niza godina organizirali sudački tečaj na kojem se okupilo nekoliko nogometnih središta.

Vidljivo je da su zapuhali neki novi vjetrovi koji doprinose razvoju nogometnog sporta u Vrbovcu. Očekujemo i daljnje aktivnosti na poboljšanju rada sudačke organizacije u Vrbovc, koja je u prijašnjim godinama bila zanemarena. U tom segmentu je uočen značajan pomak u radu otkada je na čelu Dejan Budić koji je vratio dio sudaca i doprinosi sveopćem pozitivnom ozračju u radu sudačke organizacije – rekao je Meić.

Željko Mihalj

Županijski savjetnik Željko Mihalj također je dodao kako je nakon desetak godina NS Vrbovec ponovo bio domaćin uspješno organiziranog sudačkog tečajau istočnom dijelu Zagrebačke županije.

To je samo potvrda da se događaju pozitivne promjene nakon izbora novog rukovodstva NS Vrbovec, kao i na poziciji novog čelništva vrbovečkih nogometnih sudaca. Sveukupno na nivou NS Zagrebačke županije prijavilo se 40 novih sudačkih kandidata pa se tako nastavlja sustavni proces educiranja novog mladog sudačkog potencijala s ciljem dugoročnog unaprijeđenja sudačkog renomea Zagrebačke županije na nacionalnoj razini – rekao je Mihalj.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime