Uspješni vrbovečki sportaši na prijemu kod gradonačelnika

0
Komunalac add

U maloj gradskoj vijećnici danas je održan prijem vrbovečkih sportaša koji su osvojili medalje na državnim natjecanjima. Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj primio je hrvače Vjekoslava Luburića i Domenika Andreića koji su osvojili medalje na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom, koje je u rujnu održano u Vrbovcu, te atletičara Zvonimira Tirića koji je osvojio prvo mjesto u sedmoboju na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske u višeboju. Prijemu je prisustvovao i Zdenko Brezarić, tajnik Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec.

Gradonačelnik Denis Kralj čestitao je sportašima na postignutim rezultatima i zaželio im još mnogo uspjeha i izvrsnih rezultata u budućnosti. – Drago mi je da smo se danas ponovno našli u starom društvu. Dečki su već naši kontinuirani prvaci. To nam potvrđuje da smo u pravu što primamo naše vrhunske sportaše i što ih nagrađujemo. Na neki način im i dajemo poticaj za nastavak rada i za ostvarivanje ovako izvrsnih rezultata i dalje. Dečkima želim puno uspjeha u daljnjem radu i neka samo nastave ovako dobro predstavljati sebe, svoje obitelji, ali i naš grad Vrbovec – istaknuo je Kralj.

Domenik Andreić (HK PIK VRBOVEC) je na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom osvojio 3. mjesto u kategoriji seniora do 86 kilograma. – Na državnom prvenstvu u hrvanju slobodnim načinom imao sam dvije borbe, prvu sam izgubio. Nakon toga uslijedila je napeta borba za treće mjesto, ali ipak sam ga osvojio. Što se tiče rezultata isti je kao i prošle godine i tada sam također bio treći. Međutim, ja sam ipak zadovoljan ostvarenim. Na kraju bih zahvalio gradonačelniku na ovom prijemu – rekao je Andreić.

Vjekoslav Luburić (HK SESV. KRALJEVEC) je na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom osvojio zlatnu medalju. – Drago mi je što smo pozvani na ovaj prijem. To je dokaz da Grad prepoznaje rezultate i da nam je podrška. Stoga mogu reći da sve to radimo, ne samo za sebe, nego i za neki viši cilj. U rujnu prošle godine u kategoriji slobodni stil, osvojio sam prvo mjesto. U Hrvačkom klubu Sesvetski Kraljevac bili smo drugi u ligi, iako smo imali isto bodova kao i Petrinja, ali smo imali lošu penalizaciju. Sada je predolimpijska godina i skupljaju se bodovi. Natjecanja idu dalje, imamo Dansku za dva, tri tjedna pa ćemo vidjeti što će biti. Također zahvaljujem gradonačelniku na ovom prijemu – poručio je Luburić.

Vrbovečki atletičar Zvonimir Tirić (AK Zagreb) nastupio je na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske u višeboju gdje je osvojio prvo mjesto u sedmoboju. – Osvojio sam svoje prvo zlato u seniorskoj konkurenciji u višeboju u dvorani. To je višeboj koji se sastoji od sedam disciplina. Obuhvaća utrku na 60 metara, skok u dalj, skok u vis i bacanje kugle, utrka na 60 m prepone, skok s motkom i utrku na 1000 m. Konkurencija je bila dobra. Napravio sam to što sam htio, uzeo sam zlato. Sada se spremam za vanjsku sezonu, za desetoboj koji obuhvaća još tri dodatne discipline: bacanje koplja, diska i utrku na 400 metara. Cilj mi je ove godine otići na mlađe seniorsko Europsko prvenstvo za koje je potrebno dosta rada, ali mislim da ću to uspjeti. Zahvaljujem se gradonačelniku na pozivu i što prepoznaju moje rezultate – rekao je Tirić.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime