Uspješni vrbovečki sportaši na prijemu kod gradonačelnika

0
Komunalac add

U maloj gradskoj vijećnici danas je održan prijem vrbovečkih sportaša koji su osvojili medalje na svjetskom i državnom prvenstvu. Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj primio je Andreu Petrek, osvajačicu zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u bench pressu koje je održano u Sun Cityiju u Južnoafričkoj Republici te mlade hrvače Ivana Domgjonia i Ivana Gegića koji su osvojili srebro i broncu na Prvenstvu Hrvatske uzrasta U 13 održanom u Koprivnici.

Gradonačelnik Kralj čestitao je sportašima na velikim uspjesima. – Najprije velike čestitke našoj svjetskoj prvakinji Andrei Petrek i njenom treneru Siniši Križanu na ovako velikom uspjehu. To smo od njih i očekivali, a siguran sam da će takvi sjajni rezultati biti i u budućnosti. Danas su tu s nama i mlade nade hrvanja na koje smo također veoma ponosni. Očekujemo i od vas da kada odrastete budete kao naša Andrea te ostvarite zlata na svjetskoj razini. Mi kao Grad pokušavamo financijski poduprijeti naše prvake i drago mi je kada vidim da se to itekako isplati i da su naši sportaši uspješni – istaknuo je Kralj.

Za Andreu Petrek ovo je drugo svjetsko zlato. Podsjetimo, prvo je osvojila u Litvi 2021. godine. Na Svjetskom prvenstvu u bench pressu u Južnoafričkoj Republici sudjelovalo je 659 natjecatelja iz 35 zemalja svijeta. Andrea je nastupila u kategoriji seniorke do 69 kilograma, a podigla je 115 kilograma. – Na prvenstvu su uvjeti bili malo teži. Imala sam velika očekivanja što se tiče konkurencije, ali ipak sam uspjela osvojiti zlato. Dojmovi se još uvijek nisu slegli. Zadovoljna sam uspjehom, željela sam dati sve od sebe da ostvarim ovakav rezultat i presretna sam što sam to i uspjela učiniti – rekla je Andrea.

Inače, Andrea je prošlogodišnja seniorska viceprvakinja Europe do 69 kg, svjetska seniorska prvakinja do 69 kg iz 2021. godine te juniorska prvakinja Europe do 63 kg 2018. godine. Također drži europski rekord do 69 kg od 122,5 kg, te 4 hrvatska rekorda u juniorskim i seniorskim kategorijama. Osmerostruka je prvakinja hrvatske i pet puta za redom proglašena najboljom sportašicom grada Vrbovca. Dobitnica je i Godišnje nagrade grada Vrbovca za iznimne sportske rezultate i promociju grada Vrbovca na međunarodnoj razini. Kategorizirana je sportašica Hrvatskog olimpijskog odbora.

Na Andrein uspjeh ponosan je i njezin trener, ujedno izbornik i glavni trener Hrvatske benchpress reprezentacije Siniša Križan. – Kada donesete svjetsko zlato u Vrbovec ne bismo trebali spominjati negativne strane natjecanja, ali bilo je tu umora od dugog puta, a dvorana gdje je održano natjecanje bila je veoma hladna. Puno natjecatelja koji su došli iz toplih krajeva nisu se mogli adaptirati. Naravno da sam prezadovoljan Andreinim zlatom. Mislio sam da će biti puno teža konkurencija, ali vjerojatno smo se mi malo bolje adaptirali na uvjete. Andrea trenira svih 7 dana u tjednu te u cijeloj godini ima samo dva tjedna pauze. Ovo je takva vrsta sporta koja jednostavno zahtijeva takve intenzivne treninge i pripreme. Za Andreu sada kreću pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Austinu u Texasu. Pokušat ćemo se što bolje pripremiti i ponovo donijeti medalju u naš grad – poručio je Križan te zahvalio svima koji su im pomogli u pripremama za odlazak na prvenstvo te obiteljima na podršci i strpljenju.

Mladi vrbovečki hrvači osvojili su medalje na Prvenstvu Hrvatske uzrasta U 13 na kojem je sudjelovalo 130 hrvača iz 22 hrvačka kluba. Hrvački klub PIK Vrbovec nastupio je s devet predstavnika, a najbolje rezultate postigli su: u kategoriji do 33 kilograma Ivano Domgjoni sa osvojenim srebrom, u kategoriji do 40 kilograma Tibor Čuković sa osvojenim srebrom te u kategoriji do 75 kilograma Ivan Gegić koji je osvojio broncu. Treneri vrbovečkih hrvača su Davor Lujić i Nenad Grežina.

Hrvači Ivano i Ivan složili su se kako im na natjecanju nije bilo teško, a treninge i školske obaveze uspiju uskladiti bez problema. Zadovoljni su postignutim uspjesima te se nadaju da će osvajati medalje i u budućnosti.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime