Uspješan nastup naših srednjoškolaca na Županijskom natjecanju iz odbojke

0
Komunalac add

Županijsko natjecanje iz odbojke za mladiće u konkurenciji srednjih škola održano je 8. veljače u Samoboru. Mladići Srednje škole Vrbovec su u svojoj skupini A porazili Srednju strukovnu školu iz Samobora rezultatom 2:1 te Srednju školu Jastrebarsko 2:0 u setovima. U svojoj skupini mladići su izgubili od Srednje strukovne škole iz Velike Gorice rezultatom 2:1 u setovima. Sa jednakim brojem bodova i jednakim brojem osvojenih setova kao srednjoškolci iz Velike Gorice, Vrbovčani su ušli u borbu za ulazak u finale. Bolja bodovna razlika svakog pojedinog seta bila je na strani Velikogoričana te su kao prvaci skupine ušli u finale. U finalnoj utakmici Srednja strukovna škola iz Velike Gorice svladala je Srednju školu “Ivan Švear“ iz Ivanić grada rezultatom 2:0 te postala prvak Županije, dok su naši mladići u utakmici za treće mjesto uvjerljivo svladali Srednju školu Ban Josip Jelačić iz Zaprešića rezultatom 2:0 u setovima.

Vrlo malo koncentracije i sportske sreće nedostajalo je da ostvarimo prošlogodišnji uspjeh i odlazak na Državno natjecanje, no treće mjesto je također izvanredan rezultat i poticaj da dogodine ponovo budemo konkurenti za odličje. Mladići Srednje škole Vrbovec kontinuirano prikazuju atraktivnu i efikasnu igru te uz lijepo ponašanje i odgovoran pristup kvalitetno predstavljaju našu školu. Ovi mladi ljudi istinski vole i žive sport, što pokazuju i dosadašnji rezultati, a nadamo se i rezultati predstojećih natjecanja u budućnosti – rekao je prof. Bruno Čukulin.

Srednjoškolsko Županijsko natjecanje u odbojci za djevojke održano je 7. veljače u Vrbovcu. Kao organizatori Županijskog natjecanja ugostili smo srednje škole iz Ivanić Grada, Samobora, Velike Gorice, Dugog Sela i Zaprešića. Djevojke su u svojoj skupini porazile Srednju školu “Ban Josip Jelačić” iz Zaprešića rezultatom 2:1, dok su izgubile od Srednje ekonomske škole iz Velike Gorice rezultatom 2:1 u setovima. S obzirom da su odbojkašice iz Zaprešića svladale velikogoričke odbojkašice također rezultatom 2:1, sve tri ekipe u našoj skupini imale su jednu pobjedu i jedan poraz rezultatom 2:1 u setovima. Za prvaka skupine i ulazak u finale odlučivala je razlika bodova svakog pojedinog seta te je nakon vijećanja natjecateljskog povjerenstva najboljom ekipom skupine A proglašena Srednja škola Vrbovec, dok je najbolja ekipa skupine B bila Srednja strukovna škola iz Samobora. U finalnoj utakmici pokazali smo visoku razinu koncentracije te u vrlo napetoj utakmici svladali 2:1 u setovima Srednju strukovnu školu iz Samobora, dok je u utakmici za treće mjesto Srednja ekonomska škola iz Velike Gorice rezultatom 2:1 svladala Srednju školu “Ivan Švear” iz Ivanić Grada.

Odbojkaška ekipa Srednje škole Vrbovec odigrala je tri vrlo napete i neizvjesne utakmice. Osvojeno prvo mjesto je zavidan rezultat koji će još jednim izvrsnim odličjem ukrasiti vitrine naše Škole. Naša ekipa je pokazala visoku igračku kvalitetu što pokazuju i uzastopni rezultati koje djevojke ostvaruju na županijskim i klupskim natjecanjima. Vrlo je lijepo biti voditelj ekipe u kojoj prevladava natjecateljski duh, zajedništvo i uzajamno uvažavanje. U sportu su emocije neizostavan dio samog natjecanja, a djevojke su upravo u ovom dijelu pokazale koliko im je stalo do uspjeha. Nadamo se ovako dobrim rezultatima i ubuduće te uključivanjem još većeg broja djevojaka u odbojkaške treninge. Sretni i ponosni odlazimo na Državno natjecanje u Poreč – poručio je prof. Bruno Čukulin.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime