“Uspavano srce demokracije” prof. Koprića u Varaždinu

0
Komunalac add

Naš sugrađanin prof. Ivan Koprić proteklih je dana u Varaždinu predstavio svoju novu knjigu „Uspavano srce demokracije: lokalna samouprava za građane i zajednicu“ i projekt „Građani u srcu demokracije“. Prof. Koprić je u Varaždin stigao na poziv Građanske inicijative „Varaždinsko smeće“, a promocija u Županijskoj palači Varaždinske županije pobudila je veliki interes. – Prezentacija s razgovorom s građanima trajala je više od dva i pol sata. Jako sam zadovoljan, a mislim da ni domaćini i sudionici nisu otišli doma nepromijenjeni – poručio je preko društvenih mreža ugledni profesor Pravnog fakulteta u Zagrebu.

U knjizi su objavljena ukupno 64 teksta, od čega 52 kolumne koje je profesor Koprić pisao za Vrbovečke novine u razdoblju 2012.-2018. Autor se zalaže za demokratizaciju lokalne samouprave i politike u zemlji uopće, za snažniju i smisleniju participaciju građana, za njihovo uključivanje u pružanje javnih usluga, ali ponajprije za uključivanje u političko odlučivanje i oblikovanje javnih politika na svim razinama.

Knjiga „Uspavano srce demokracije“ prvi je put predstavljena u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Vrbovcu u lipnju protekle godine. Promocije knjige i projekta „Građani u srcu demokracije“ održane su proteklih mjeseci diljem Hrvatske.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime