“Uspavano srce demokracije” prof. Koprića u Osijeku

0
Komunalac add

Naš sugrađanin prof. dr. sc. Ivan Koprić sutra će na Pravnom fakultetu Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer u Osijeku predstaviti svoju knjigu „Uspavano srce demokracije: lokalna samouprava za građane i zajednicu“.

U knjizi su objavljena ukupno 64 teksta, od čega 52 kolumne koje je profesor Koprić pisao za Vrbovečke novine u razdoblju 2012.-2018. Autor se zalaže za demokratizaciju lokalne samouprave i politike u zemlji uopće, za snažniju i smisleniju participaciju građana, za njihovo uključivanje u pružanje javnih usluga. Knjiga „Uspavano srce demokracije“ prvi je put predstavljena u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Vrbovcu u lipnju protekle godine. Promocije knjige i projekta „Građani u srcu demokracije“ održane su proteklih mjeseci diljem Hrvatske.

Podsjećamo, prof. dr. sc. Koprić dobitnik je Godišnje nagrade Grada Vrbovca za izrazit doprinos u razvoju znanosti javne uprave, obrazovanju mladih i promociju društvenog života na području grada Vrbovca, koja će mu biti uručena na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada, 15. lipnja.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime